23948sdkhjf

Nyt, storstilet bioetanol-projekt på vej

En gruppe initiativtagere har grundlagt Bioethanol Denmark, der sigter mod at starte et andengenerations bioethanol-anlæg i Østjylland.
For godt en måned siden meddelte Dong-ejede Inbicon, at man ville skære ned på koncernens bioethanol-anlæg i Kalundborg. Nu kan Inbicons teknologi imidlertid være på vej til at danne basis for et nyt, stort bioethanol-anlæg i Østjylland.

Her har en arbejdsgruppe nemlig stiftet selskabet Bioethanol Denmark, og virksomheden er allerede langt med planerne om etableringen af et nyt anlæg.

- Vi startede oprindeligt en gruppe på tre, som mente det kunne være interessant at etablere et andengenerations bioethanol-værk. Første skridt var at tilegne os viden om teknologien og finde ud af, om der var økonomi i at starte en produktion, forklarer Leif Petersen, der er administrerende direktør for selskabet.

Udenlandske investorer
Den forretningsplan, der blev udarbejdet for selskabet, viser, at produktionen kan køre med overskud, og det har selvfølgelig haft stor betydning i jagten på potentielle investorer.

- Undervejs har vi fået en fjerde person med i gruppen, og gennem ham har vi fået nogle salgskontakter ude i verden inden for den traditionelle energiverden – altså olieindustrien. Og her er vi kommet i kontakt med et udenlandsk selskab, der er villig til at investere, forklarer Leif Petersen.

Han understreger, at det har været altafgørende, at der er lagt op til et værk, som skal fungere 100 % på kommercielle vilkår.

Baseret på halm
Samtidig har Bioethanol Denmark været i forhandlinger med Inbicon og har indgået en juridisk aftale.

- Vi forventer, at det skal baseres på Inbicons teknologi. I løbet af denne måned forventer vi at få de sidste oplysninger, så aftalen kan komme på plads i nærmeste fremtid, siger Leif Petersen.

- Biomassen skal være halm, og vores behov passer med, at Dong skærer tilsvarende ned på deres forbrug af halm i 2013, tilføjer han.

300 arbejdspladser
Endnu er der ikke lavet aftale om, hvor værket skal bygges, men ifølge Leif Petersen har to østjyske kommuner vist stor interesse for projektet. Han forventer, at værket vil skabe ca. 300 arbejdspladser og yderligere ca. 1.100, mens det bygges.

Til gengæld tør direktøren endnu ikke sætte nogen tidsramme på, hvornår værket står færdig.

- Der skal jo laves en del forundersøgelser, så vi forventer, at der går mindst 1½ år, før vi kan stikke spaden i jorden. Derefter tager det i hvert fald yderligere 1½ år at opføre værket, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172