23948sdkhjf

Ukendt fradrag kan betyde solcelle-boom

Det ekstra fradrag er vedtaget af Folketinget, og ifølge Energihjem.dk kan det overraskende tilskud medvirke til, at salget af solcelleanlæg vokser i de kommende forårsmåneder.
Flere og flere boligejere investerer i et solcelleanlæg for at sænke elregningen og for at være mere miljøbevidst. Det sidste år er salget af solceller steget støt, og nu kan denne tendens fortsætte mod nye højder.

Et eksplosivt salg af solceller kan være lige om hjørnet. Det viser sig nemlig, at der gemmer sig et attraktivt skattefradrag på solceller, som Folketinget vedtog i 2010.

Træk 25 % fra i flere år
Det ukendte skattefradrag betyder, at man som ejer af et solcelleanlæg kan afskrive 25 % af investeringen på sin selvangivelse. Og de 25 % kan man trække fra i skat helt frem til, man kun mangler at betale 12.300 kr. tilbage på sin solcelleinvestering. I praksis betyder det, at man hvert år kan trække 25 % fra investeringen.

Har man for eksempel købt et anlæg til 100.000 kr., kan man det første år trække 25.000 kr. fra, og året efter er det 25 % af 75.000 % og så videre, og det gør pludselig et solcelleanlæg til en markant billigere løsning end tidligere, skriver Energihjem.dk i en pressemeddelelse.

Kan betyde salgs-boom
- Vores indtryk er, at ganske få husejere kender til dette tilskud, som det reelt er. Men man skal ikke tage fejl. Bliver kendskabet til dette her fradrag udbredt, kan det for alvor sætte gang i salget af solceller, og det kan sætte ekstra skub i energirenoveringer, der p.t. vokser og vokser. Vores leverandører fortæller, at flere og flere bygherrer ønsker at investere i solceller, og med denne fradragsordning vil interessen ikke blive mindre, siger Michael Müller, kommunikationschef hos Energihjem.dk, der formidler energirenoveringsopgaver i Danmark.

Hos Energihjem.dk har man i årets første ti uger oplevet en markant vækst i antallet af solceller sammenlignet med samme periode 2011.

Ekstra attraktivt med solceller
Hos Skive Solceller, der sælger solcelleanlæg i hele Danmark, oplever man også, at danskerne i stigende grad ligger solceller på taget.

- Interessen for solceller er stor i øjeblikket, og med nyheden om, at man kan få et betydelig stort fradrag til investeringen, bliver det ekstra attraktivt at få solceller. En stor del af mine kunder benytter sig af det her fradrag, siger Per Madsen, ejer af Skive Solceller.

Udover solcelleanlæg gælder fradraget også private vindmøller.
Kommenter artiklen (5)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094