23948sdkhjf

Borgmester vil sælge Sydfyns Elforsyning

Et salg ventes at kunne indbringe 600-800 mio. kr., som skal bruges til at investere i Svendborg Kommune.
I al hemmelighed har Svendborgs borgmester Curt Sørensen og andre fra kommunen forhandlet om et salg af Sydfyns Elforsyning til Energi Fyn. Provenuet på angiveligt 600-800 mio. kr. skal placeres i en almennyttig fond, som skal bruges til at booste Svendborg. Det skriver Svendborgs Netavis.

Det er dog ikke borgmesteren, der står med den endelige beslutning om et eventuelt salg. Den ligger i hænderne på Sydfyns Elforsynings repræsentantskab, der dog består af politisk udpegede medlemmer.

Ifølge avisen er den socialdemokratiske borgmester allerede blevet enig med Venstre om, at salget er en god ide, og nu drejer det sig om at overbevise de to partiers medlemmer i repræsentantskabet.

Men det kan blive lidt af en hurdle. I hvert fald er formanden for Sydfyns Elforsning, Guri Krøis, modstander af et salg.

- Jeg er ikke tilhænger af store monopoler. For det første. Og for det andet så vil jeg gerne som forbrugerrepræsentant og borger i Svendborg bruge SEF til at udvikle Svendborg, ikke til at afvikle i Svendborg. Vi snakker om p.t. 90 arbejdspladser i SEF og formentlig snart over 100. Alle ansatte, stort set, er fra Svendborg og betaler skat her. De arbejdspladser vil ikke være her, hvis vi bliver en del af Energi Fyn, siger Guri Krøis til Svendborgs Netavis.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075