23948sdkhjf

Nyt milliardoverskud hos VKR Holding

Trods en omsætningsvækst på lidt under 5 % måtte industrikoncernen bag blandt andet Arcon Solar og SolarCap dog se nettoresultatet falde fra 1,76 mia. kr. til 1,04 mia. kr. i 2011.
2011 blev som forventet et år præget af lav aktivitet i byggeriet på VKR Holdings markeder over det meste af Europa og Nordamerika.

Alligevel kunne koncernen fremvise en vækst i den konsoliderede omsætning, der er steget fra 16,79 mia. kr. til 17,55 mia. kr. Væksten er dog primært drevet af tilkøb i et regnskabsår, hvor VKR har anvendt betydelige ressourcer på tilpasning i produktionsselskaberne samt forberedelse til lancering af nye produkter.

- Ovenlysvinduer og skylights (Velux) har haft et år påvirket af udvikling af ny produktplatform og har udviklet sig efter planerne, medens udviklingen i byggesektoren, primært nybyggeri, har skabt problemer for facadevinduer i både Nordeuropa (Dovista) og Nordamerika. Termisk solenergi (SolarCAP) har været gennem en strategisk omstillingsproces, som er ved at være afsluttet. Forretningsområdet Ventilation & indeklima er i god udvikling, lyder meldingen fra VKR-ledelsen.

Omfattende tilpasning er gennemført
Årets resultat er 1,040 mia. kr. efter skat (overskudsgrad 10,2 %) mod 1,763 mia. kr. året før (overskudsgrad 12,9 %). Ledelsen opsummerer, at resultatet er opnået under svære markedsvilkår, men det ses alligevel som mindre tilfredsstillende i forhold til planerne.

Store tilpasninger har fundet sted i produktionsselskaberne i de seneste år, og ultimo 2011 blev antallet af medarbejdere i holdingselskabet halveret. Tilpasningen er på plads, og det sidste led i omstillingen har været ændringer i bestyrelser, så man undgår dobbeltroller og yderligere skærper fokus. Bestyrelsesændringer er sket i forbindelse med de netop afholdte generalforsamlinger.

Bestyrelsesformænd i såvel VKR Holding som i forretningsområderne er uændrede, mens nyvalgte bestyrelsesmedlemmer i VKR Holding A/S er koncerndirektør Anne Broeng og institutdirektør, professor Kristian Stubkjær. Tidligere minister, folketingsmedlem Lykke Friis, er nyvalgt til bestyrelsen i Velux A/S.

2012 på niveau med 2011 – eller lidt bedre
Udviklingen i begyndelsen af 2012 har været positiv og begunstiget af en relativt mild vinter.

Trods dette forventes 2012 at blive endnu et år med betydelige udfordringer og stor usikkerhed inden for byggesektoren. Alle forretningsområder har etableret planer til at kunne håndtere flere scenarier.

Resultatet ventes ud fra de nuværende markedsudsigter på niveau med, eller lidt bedre, end i 2011, men det vil under alle omstændigheder være påvirket af udviklingen på de finansielle markeder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078