23948sdkhjf

Indkøbsforening revser Dong

Forbrugerjurist Morten Sinding fra indkøbsforeningen EL-Forbundet.dk mener, at det statslige elselskab har sendt regningen for høje lønninger og andet fråseri videre til forbrugerne.
Dongs mange tusinde kunder har i flere år betalt for meget for deres strøm og har på den måde været med til at finansiere frås og millionlønninger i det store elselskab. Det mener forbrugerjurist Morten Sinding, der til daglig overvåger elmarkedet for indkøbsforeningen EL-Forbundet.dk. Dong tager typisk 10 øre mere i forsyningspris pr. kwt end de priser, som El-forbundet.dk skaffer til deres medlemmer. Det svarer til en merudgift hos Dong på ca. 350 kr. om året for husstande med et gennemsnitligt elforbrug.

- El fra Dong er altid 20-27 % dyrere end el fra de billigste selskaber. Dong ved godt, at langt de fleste forbrugere ikke skifter elselskab, fordi det kan virke uoverskueligt, så selskabet har længe skummet fløden i det enorme forsyningsområde. Dongs kunder må være dybt forargede over, at selskabet tilsyneladende har brugt millioner på lønninger, tigerrejer og russisk kaviar i stedet for billigere elpriser, siger Morten Sinding.

Kunder finansierer gyldent håndtryk
Hvis den nu forhenværende direktør, Anders Eldrup, får det meget omtalte gyldne håndtryk på 17 mio. kr. svarer den bonus Ifølge EL-Forbundet.dk's beregninger alene til den ekstra avance, som Dong får fra 48.571 husstande.

- Jeg vil ikke afgøre, om Anders Eldrup har fortjent en bonus, men det er et faktum, at de 17 millioner svarer til det beløb, som tusindvis af Dong-kunder årligt betaler for meget for el i forhold til de billigste selskaber. Det bør mane til eftertanke hos både bestyrelse, politikere og elkunder, lyder det fra Morten Sinding.

El-forbundet.dk afholder løbende licitationer, hvor elselskaberne kan byde på strøm til foreningens mere end 10.000 medlemmer. Dong har endnu ikke meldt sig på banen med et bud og ligger ifølge El-forbundet.dk konstant blandt de absolut dyreste elselskaber.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109