23948sdkhjf

Jysk forbrændingsanlæg skudt til hjørnespark

Overskudskapacitet på forbrændingsovne i Danmark betyder efter alt at dømme, at et nyt anlæg i Kjellerup ikke bliver til noget.
Det storstilede projekt var ellers dimensioneret til at kunne aftage 190.000 tons affald om året, og bag projektet stod affaldsselskabet L90, der er ejet af 13 jyske kommuner.

Det var meningen, at værket skulle sættes i drift i 2014, men i løbet af det seneste år har tre af de involverede kommuner trukket deres støtte til værket, og yderligere tre har erklæret sig forbeholdne. Det skriver Ingeniøren.

Arbejder på plan B
Derfor har parterne på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde nu udskudt beslutningen til maj næste år. Det skyldes, at flere danske værker lige nu kører med overkapacitet samtidig med, at affaldsmængden falder.

- Vi går mod strømmen, hvis vi bygger et nyt forbrændingsanlæg. Nu må vi se, om vi kan vinde tid, så vi kan få afklaret nogle af de forhold, som giver usikkerhed, siger Uffe Henneberg, byrådsmedlem i Ikast-Brande Kommune, til Ingeniøren.

Frem til maj næste år skal der, udover at viderebearbejde planerne om affaldsværket i Kjellerup, derfor også udarbejdes en plan B. Det kunne fx omhandle en udbygning af det eksisterende værk i Esbjerg.
Læs mere om: L90
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094