23948sdkhjf

Nu kommer konsolideringen blandt vindmølle-underleverandører

Vindmøllerproducenterne vil outsource større dele af produktionen, og derfor skal underleverandørerne reagere nu, hvis de vil være en del af fremtidens fødekæde, mener brancheorganisationen Vindmølleindustrien.
Der har længe været talt om, at fremtidens underleverandører til vindmøllebranchen skal være mere globale, men nu står vi for alvor foran en konsolideringsbølge, mener Vindmølleindustrien. Det skyldes, at flere store vindmølleproducenter har meldt ud, at de i fremtiden vil outsource mere af deres produktion.

- Vindmølleproducenterne vil generelt gerne source mere hos leverandører. Det er nu meldt klart ud fra flere, og måske er det den slags signaler, som mange af underleverandørerne har ventet på. Så mit bedste bud er, at nu kommer konsolideringen, siger vicedirektør i Vindmølleindustrien, Jakob Lau Holst, til Børsen.

Mere fokus på pris
Brancheorganisationen opfordrer derfor underleverandørerne til at spille aktivt med i konsolideringen gennem sammenlægninger eller opkøb af virksomheder.

Det er ifølge Jakob Lau Holst blandt andet nødvendigt, fordi fokus hos vindmølleproducenterne ikke længere blot ligger på teknologien, men også i stigende grad på prisen. Målet er at få prisen pr. produceret MW ned, og det kræver øget volumen hos underleverandørerne.

Vicedirektøren understreger dog, at det ikke nødvendigvis gælder for alle komponenttyper og nævner som eksempel fundamenter til havvindmøller, som det stadig giver mening at designe enkeltvis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094