23948sdkhjf

Aluwind udvider produktionen med 10.000 kinesiske m2

Leverandør til vindmølleindustrien Aluwind har netop åbnet en 10.000 m2 stor kinesisk fabrik. Herfra skal virksomheden servicere de mange kunder i Kina og Asien.
Med den nyligt åbnede fabrik i Kina er Aluwind oppe på tre fabrikker strategisk placeret på kloden. Det betyder, at man nu kan producere alu-komponenter til vindindustrien i Ringe på Fyn, i USA og i Kina.

Målet med den nytilkomne produktionsfacilitet i Kina er på kort sigt at levere til eksisterende kunder i Kina og Asien – på lang sigt at opdyrke nye lokale kunder.

Nem opstart
Aluwind er hverken den første – og ej heller den sidste – danske virksomhed, der forsøger sig med produktion i Kina – og rygter om de besværligheder man risikerede at løbe ind i, var også nået til Ringe på Fyn, men salgsdirektør Ole Rasmussen kan berette om en - forholdsvis - nem proces.

- Det har taget halvandet års tid fra de første forhandlinger til åbningen af fabrikken og efter omstændighederne er det gået godt, fortæller han.

For at imødegå vanskeligheder i forbindelse med henholdsvis opstart og den daglige drift er der især to tiltag som Ole Rasmussen peger på som medvirkende til succes.

- Vi har udstationeret en dansk direktør på fabrikken i Kina, samtidig med at vi her på kontoret har ansat en medarbejder, der taler både dansk og kinesisk, og hun er med i de væsentligste forhandlinger og kontakter med kineserne, forklarer han.

Aluwinds fabrik i Kina er etableret i et Joint-venture-samarbejde.

Samme setup - nye kunder
Når Aluwind etablerer ny fabrik foregår det praktisk taget som efter en skabelon.

- Det er det samme setup og den samme type maskine alle tre steder, fortæller salgsingeniør, Tine Voight.

- I Kina er første prioritet at levere til de eksisterende kunder, men på sigt skal vi ud og have fat i nye lokale kunder, især dem der kan drage fordel af det globale set-up, fortæller Ole Rasmussen.

Ikke kun global udvidelse
Det er ikke kun i Kina, man udvider. I Danmark hvor man har 8.000 produktions-kvadratmeter og hvert år behandler 8.000 tons alu, udvider man nu med nye lager- og samlehaller. Og det sker endda midt i krisetid.

- Vi har ikke mærket krisen så meget. Der har været pæn vækst hele vejen igennem, siger Ole Rasmussen og på spørgsmålet om, hvad fremtiden måtte bringe sådan rent udvidelsesmæssigt siger han:

- Vi har to unge fabrikker – en fra 2010 i USA, og den nye i Kina – og det skal vi have op at køre. Så lige hvad det angår, tager vi den lidt med ro, understreger Ole Rasmussen og slutter:

- Udviklingsmæssigt er det jo en helt anden sag.

Her hentyder han til virksomhedens nye satsning på en alu-platform til offshoreindustrien, der blev præsenteret for første gang på EWEA i Amsterdam sidste år.

Læs også: Aluwind styrker sig offshore

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078