23948sdkhjf

Nyt kedelanlæg fra AEA til Jerslev Kraftvarmeværk

Jerslev Kraftvarmeværk har bestilt et 2.400 kW elkedelanlæg i 400 volts udførelse hos AEA.
Foruden selve levering og installation af elkedlerne er elinstallation, styretavle, styring samt SRO billede for elkedlerne også indeholdt i AEA’s leveringsomfang.

Læs: Nye elkedler til Jerslev Kraftvarmeværk

I drift primo maj 2012
Elkedelanlægget etableres på selve kraftvarmeværket og tilsluttes det eksisterende fjernvarmesystem, sådan at den producerede varme kan tilføres værkets akkumleringstank eller leveres direkte til værkets forbrugere.

Den foreløbige tidsplan er baseret på, at elkedlerne bliver leveret på værket ultimo marts 2012, hvorefter AEA påbegynder maskininstallationen og elinstallationen.

Elkedelanlægget forventes sat i drift primo maj 2012.

Opnår gode fordele
Med det nye 400 V elkedelanlæg opnår Jerslev Kraftvarmeværk de samme fordele som de værker, der vælger at få etableret et højspændings-elkedelanlæg.

Da værkernes varmeproduktionsapparat består både af elproducerende enheder (gas-motorer) og elforbrugende enheder (elkedler), kan værkerne variere varmeproduktionen alt efter, om elpriserne er høje eller lave.

For eksempel vil det typisk være gasmotoren, der sættes i drift, når elpriserne er høje, da værket på den måde kan få den bedste pris for den producerede mængde el samtidig med, at der også produceres varme. Elkedlen, derimod, vil oftest blive sat i drift, når elpriserne er lave. Det drejer sig bl.a. om elspotmarkedet, eventuelt kombineret med primærregulering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094