23948sdkhjf

Dansk solfond rejser 25 millioner til solparker

Nordic Solar Energy er bevis på at det kan lade sig gøre at opnå gode afkast på grønne aktier. Man har netop sluttet en tegningsperiode, der øgede kapitalen med over 50%.
Listen over mislykkede grønne investeringsprojekter er lang. Store som små selskaber har ikke evnet at skrue et holdbart projekt sammen, der tager højde for risiciene forbundet med teknologi, subsidier og produktgaranti. Markedet for grønne investeringer bliver over en bred kam mødt med velbegrundet skepsis fra investorerne.

Et dansk selskab, Nordic Solar Energy A/S påstår nu, at det godt kan lade sig gøre at opnå gode afkast på grønne aktier, men det kræver en speciel og gennemskuelig model.

Succes med solenergi
Selskabet, der investerer direkte i eksisterende europæiske solparker, har netop afsluttet en tegningsperiode, hvor kapitalen øges med over 50% til 25 millioner. Provenuet anvendes til at udvide porteføljen af solenergiparker.

- Vi påstår, at det godt kan lade sig gøre at investere i solenergi, hvis bare man sørger for at have den rette struktur. Udgangspunktet for vores model har været en tjekliste over alle de ting, man ikke skal gøre, når man investerer i solenergi. Dvs. at vi undgår et set-up med mellemmænd, der tjener kassen på at købe et projekt og sælge det videre, og vi undgår en struktur, hvor investorerne er bundet op på lange uopsigelige management aftaler, siger Nikolaj Hoff fra Nordic Solar Energy A/S.

Lang tjeckliste velbegrundet
Nikolaj Hoff medgiver, at tjeklisten for, hvad man skal undgå ved investering i grønne aktier, er lang, og det er velbegrundet:

- Grønne aktier generelt og solenergi specifik er fyldt med faldgruber, hvis man ikke ser sig godt for. De mange mislykkede projekter har gjort deres til at gøre investering i solenergi til en uoverskuelig jungle. Så jeg kan sådan set godt forstå mistilliden. Men netop den mistillid ser vi som et åbent vindue for vores enkle og gennemskuelige model, siger Nikolaj Hoff.

Farvel til mellemmændene
Nordic Solar Energys model indebærer først og fremmest et farvel til alle mellemmændene. Selskabet investerer direkte på vegne af investorerne, men kun hvis bestyrelsen, dvs. aktionærerne godkender investeringerne.

- Vores model er til at gennemskue for investorerne. Vi har et holdingselskab, der ejer flere solparker fordelt på flere geografiske markeder. Vi investerer kun i færdige solparker, dvs. ingen development er tilladt, og vi tilbyder et afkast på 10%+ ved en konservativ afkastberegning, fordi investorerne undgår mellemhandlere i vores set-up, siger Nikolaj Hoff, der kan glæde sig over en vellykket tegningsperiode, der bringer kapitalen op på 25 millioner kroner.

Fakta om Nordic Solar Energy A/S
• Et holdingselskab der ejer flere solparker på flere geografiske markeder
• Investerer kun i færdige solparker, dvs. ingen development er tilladt
• Tilbyder et afkast på 10 %+ ved en konservativ afkastberegning, fordi mellemhandlere er skåret fra
• Et management selskab sikrer, at alle investeringsomkostninger er variable
• Et management selskab med åbne og opsigelige kontrakter sikrer fair og markedsmæssig betaling for det der ydes
• Værdiansættelse af aktier ved kapitalforhøjelser eller handel med aktier sker til indre værdi. Der tillægges ingen værdi for investeringspipeline.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078