23948sdkhjf

På jagt efter de gode energibesparelser

På Energiforum Danmarks års-konference gik Energy Supply - stærkt opfordret af formand Mads Bo Bojesen - på jagt efter de gode energibesparelser. Her er hvad det blev til...
Da Energiforum Danmarks formand tirsdag denne uge bød velkommen til de 210 energi-interesserede deltagere på årets konference, gav han dem en lille opgave: Vend jer om mod sidemanden, præsenter jer og fortæl jeres bedste energibesparelseshistorie!

Og straks summede den ellers stille sal af munter snak.

Den udfordring tog Energy Supply videre med ind i udstillingssalen ved siden af til de udstillende virksomheder. Og det blev en spændende tur - rundt om forskellige virksomheder - og med mange gode energibesparelser til følge. Historier som Energy Supply selvfølgelg vil dele med sine læsere.

Cronborg: Vald. Birn a/s
Cronborg har for Vald. Birn a/s sparet 1 mio. kr. om året. Det er sket ved at installere en vand til vand varmepumpe, der forsynes med spildvarme, som sendes til køletårne. Varmepumpen udnytter en del af varmen, som hæves i temperatur og overføres til centralvarmesystemet. Dermed spares der på gasforbrug til kedlerne og belastningen på køletårnene reduceres. CO2-udledningen er reduceret med 11% svarende til 587 ton pr. år.
Hanne Kronborg, Direktør

EnergiData: Fields Shoppingcenter
Shoppingcenteret Fields ved København har fået installeret EnergiDatas MinEnergi med timebaseret fjernaflæsning. Man har optimeret ventilationsanlægget, forbedret pumpedriften, optimeret belysningsanlægget og forbedret kølingen. På den måde har man nedsat varmeforbruget med ca. 70% og elforbruget med over 40% - hvilket giver en samlet årlig besparelse på 14 mio. kWh. Samlet set har man sparet 11 mio. kroner om året.
Torben Weier Christiansen, EnergiData

PSS Energi: Århus Rådhus
PSS Energi har gennemført spændingsoptimering på Århus Rådhus og har dermed opnået en 6-9% energibesparelse om året på Rådhuset samt tre andre kommunale byginger. Samtidig har man indgået en rammeaftale med kommunen, der løber over de næste fire år.
Dan Brock Faber

Synergy Lighting: Test på dansk grund
Synergy Lighting har eksisteret i Danmark i et år og har i det år gennemført en række tests af sine lysstofrør. Blandt andet har Københavns Lufthavn, Lego, Novo Nordisk og adskillige boligforeninger haft rørene hængende i testperioder - og i dag står man overfor det store gennembrud med installering af 200 rør på en skole i Københavnsområdet.
Morten Holst, Country Manager

EsyLux: A.P. Møllers hovedsæde
EsyLux har installeret 218 censorer med KNX-styring i A.P. Møller Mærsks hovedsæde i Herlev. Dermed styres hele bygningens lys og ventilation ud fra almindelig tilstedeværelse.
Thomas Lønborg, Account Manager

Weisshaupt: Kerteminde Renseanlæg
Weisshaupt har med et projekt på Kerteminde Renseanlæg undersøgt hvorvidt renseanlægget kunne gøres fri af deres olieforbrug ved at bruge det tempererede spildevand i en varmepumpe. I dag hiver man således varmen ud af spildevandet, kører det gennem en varmepumpe og anvender således denne varme til opvarmning af bygninger. Det er til fulde lykkedes at gøre renseanlægget fri af olien.
Johnni Christiansen, Salgskonsulent

Højager Beslysning: Hvidovre Rådhus
I samarbejde med Philips har Højager Belysning udskiftet gamle lysstofrør og armaturer med nye på Hvidovre Rådhus. Man har reduceret antallet af lysstofrør og hævet lysniveauet.
Rikke Bendix Thomsen, Projektkonsulent

Clorius: Midtsjællands Efterskole
Clorius har på Midtsjællands Efterskole gennemført energioptimering, der omfatter ny styring med cts, udskiftning af ventilationsanlægget, genvinding, udskiftning af døre og vinduer med energirigtige modeller og installeret solceller på taget.
Kai Vinter

KNX National Group: Børneinstitution i Kolding
KNX National Group har på en børneinstitution i Kolding installeret solceller med en årlig produktion på 10.000 kWh i pyramider på taget, dagslysstyring og ventilationsstyring, en vejrstation til brug ved regulering af temperaturer og ventilation og sikker kommunikation mellem de mange komponenter, således at kommunen til enhver tid kan gå ind og få driftsstatus på børnehaven, da energistystemet er forsynet med webinterface.
Karsten Andersen, KNX National Group

Bosch: Københavns Ejendomme, ungeinstitution
Med Københavns Ejendomme som kunde har Bosch renoveret den gamle kedel, installeret to nye samt solvarme på en ungeinstitution i Lille Skensved ved Køge. Samtidig er der gjort klar til installering af varmepumper og solceller.
Torben Krogh, Teknisk Salgskonsulent

Schneider Electric: Struktørhal, Roskilde
Schneider Electric har i struktørhaller ved EUC i Roskilde med en investering på 12.000 kr. sparet 17.000 kr. og 16.000 ton CO2 om året ved at sørge for, at varmen slukker, når struktørerne i hallen får det for varmt og den store port åbnes.
Henry Torp, Key Account Manager

Vanpée & Vesterberg: Novo Nordisk
Vanpée & Vesterberg har gennemført en energioptimering hos Novo Nordisk i Måløv med behovsstyret belysning i kælderetagen. Løsningen er dynamisk bestående af armaturer med dæmpbare HF-forkoblinger, persondetektering og niveauvælgere. Eksisterende armaturør blev udskiftet samtidig med, at man opsatte nye styretavler med kombirelæer, styringskomponenter og indbygget kW-timemåler. Besparelsen med det nye anlæg er målt til at ligge mellem 88 og 91% årligt.
Ken Røgen, Sales Manager





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.438