23948sdkhjf

Energiminister: Lad os ræse afsted for at redde verden

Da klima- og energiministeren gæstede Energiforum Danmarks årskonference tog han udgangspunkt i Lynet McQueen i sine refleksioner over, hvem der skal bringe Danmark sikkert igennem den grønne omstilling.
Lynet McQueen fra Pixars film Cars blev citeret da Martin Lidegaard steg på podiet til Energiforum Danmarks konference, der i disse dage afholdes på Hotel Nyborg Strand.

- Lad os køre om kap for at redde verden, lød det fra talerstolen og om klima- og energiministeren hentydede specifikt til kapløbet om energiforhandlingerne på Christiansborg eller det blot var en opfordring til at tage udfordringen op, må stå hen i det uvisse.

Om ikke andet er Martin Lidegaard trods langtrukne energiforhandlinger en optimistisk - og lidt presset - mand, der på konferencen kom med et par refleksioner over den situation Danmark befinder sig i i øjeblikket og hvem der skal bringe Danmark videre.

Verdens frelse kommer ikke fra oven
Hvem der skal frelse verden og sikre den danske omstilling til grøn energi er i følge Martin Lidegaard ikke et job for politikerne alene.

- Når man har prøvet at forhandle i Durban til Cop17, i EU og på Christiansborg, så ved man, at verdens frelse næppe kommer fra oven. Den kommer nede fra. Derfor er det af helt afgørende betydning, at der rykkes nedefra, lød det fra klima- og energiministeren.

- Så derfor er jeg særligt glad for det danske erhvervslivs rolle og velvillighed, men måske endnu mere for, at den danske befolkning viser sig at bakke op om den grønne omstilling. I en ny undersøgelse viser det sig, at hele 80% af de adspurgte danskere er villige til at betale 1750 kr. mere om året for at sikre den grønne omstilling, fortalte Martin Lidegaard og understregede:

- Det er præcis derfor at vi roses internationalt - for en ambitiøs klima- og energipolitik. Det er nemlig lykkedes ikke bare at sikre, at en hel sektor står bag, men hele nationen.

Læs: IEA: Ros og råd til dansk energipolitik

Julen varer lige til påske
Når det så er sagt, så står Martin Lidegaard og regeringen stadig midt i heftige forhandlinger om det nye energiforlig.

- Det er opløftende at forhandle både i Danmark og i EU. Det er dejligt at se, at der i stadig stigende grad står flere og flere på den grønne side - og støtter den bæredygtige udvikling, siger Martin Lidegaard.

- Jeg er blevet lidt forsigtig med at udtale mig om forhandlingerne, efter at jeg kort efter min tiltrædelse lovede, at energiforliget ville være i hus inden jul - Nu trøster jeg mig med, at julen varer lige til påske, skæmtede ministeren og tilføjede straks:

- Jeg er fuld af fortrøstning. Vi har fundet et godt og lavt omkostningsniveau og kommer aftalen i hus, så bliver det med et historisk mål på 52% vindkraft i 2020, en omstilling fra kul til biomasse og en tidobling af biogassen. Det ville bringe Danmark helt i front, sagde ministeren og sluttede hvor han startede i Lynet McQueens ånd og verden:

- Så lad os ræse afsted for at redde verden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078