23948sdkhjf

Dong Energy og Bayerngas udbygger Hejre-felt

Den samlede investering i udbygning af Hejre-feltet er på 12,1 mia. kr. Samtidig skyder Dong 2 mia. kr. i udvidelsen af olieterminalen i Fredericia.
Dong Energy og Bayerngas har besluttet at udbygge Hejre-feltet i dansk Nordsø.

Den samlede investering i udbygning af Hejre-feltet er på 12,1 mia. kr. Heraf udgør Dong Energy’s andel 7,3 mia. kr.

Største udbygning i årevis
Udbygningen omfatter en produktionsplatform, boring af produktionsbrønde og nye rørledninger, som tilsluttes eksisterende rørledninger i Nordsøen. Herfra transporteres Hejres olie og gas til det danske fastland.

- Hejre bliver den største udbygning i den danske del af Nordsøen i årevis og kommer hele industrien og det danske samfund til gavn. Vi forventer, at udbygningen skaber omkring 500 nye, permanente arbejdspladser og et betydeligt bidrag til, at Danmark fortsat kan være selvforsynende med olie og gas, udtaler Anders Eldrup, koncernchef i Dong Energy.

Samtidig investerer Dong Energy selv omkring 2 mia. kr. i udbygning af olieterminalen i Fredericia, der skal behandle olien fra blandt andet Hejre-feltet. Den samlede investering for Dong Energy vil således være 9,2 mia. kr.

Om Hejre-feltet
Dong Energy er operatør og ejer 60 procent af Hejre-feltet. Bayerngas ejer 40 procent.

Dong Energy anslår Hejre-feltets samlede reserver til ca. 170 mio. tønder olieækvivalenter - Dong Energy’s andel heraf er ca. 100 mio. tønder – og forventer produktion fra sidst i 2015.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11