23948sdkhjf

DTUs mobile CO2-fangstanlæg har nået sin første test-destination

På Mølleåværket i Lyngby produceres der biogas af spildevand. I de næste par måneder vil DTU teste et mobilt CO2-fangstanlæg på anlægget.

Formålet er at undersøge, hvorvidt det kan lade sig gøre at opgradere gassen på en energibesparende måde, så det kan betale sig at bruge den til andet en opvarmning. 

Det skriver DTU på sin hjemmeside. 

Anlægget testes i regi af projektet BioCO2, som ledes af DTU Kemiteknik og lektor Philip Fosbøl. 

Anlægget består blandt andet af et højt tårn. 

- Her bliver CO2’en ført gennem lange rør, hvor den kommer i kontakt med en væske med forskellige tilsætningsstoffer. Når CO2’en er optaget i væsken, er den fanget, og så vil den kunne udvindes igen i en renere form uden svovl og andre rester fra biogassen. Dermed forvandles den til en ressource, dvs. et produkt som kan sælges videre og udnyttes til andre formål, skriver DTU på sin hjemmeside. 

Philip Fosbøl fortæller, at forskerne hele tiden optimerer på væsken, der fanger CO2’en samtidig med at anlægget forbedres med nye tilsætningsstoffer, der kan reducere energiforbruget. 

Forskerne fra DTU vil i løbet af det næste år afprøve det mobile CO2-fangstanlæg i forskellige sammenhænge. Blandt andet kobles det på et fynsk gårdbiogasanlæg samt Amager Bakke. Bagefter vil det formentligt tage turen til Aalborg Portland.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094