23948sdkhjf

Industrivarme optimerer kraftvarmeanlæg på gartneri

Industrivarme har leveret en kondenserende røggasveksler og et Greenox-anlæg til gartneriet MARKhavens eksisterende kraftvarmeanlæg.
Gartneriet MARKhaven, som er landets største økologiske væksthusgartneri, er sammen med Industrivarme A/S lykkedes med at sænke NOx-udledning og CO2-udledningen med henholdsvis 95 og 98 %.

Kondenserende røggasveksler & Greenox-anlæg
Industrivarme fik til opgave at renovere og optimere MARKhavens eksisterende kraftvarmeanlæg bestående af en Jenbacher 320 GS med røggaskøler og et defekt CO2-produktionsanlæg af ældre årgang.

Efter en dialog med gartner Klaus Søgård fra MARKhaven blev der iværksat en indledende teknisk undersøgelse og udarbejdet retningslinjer for driftsøkonomien. Herefter blev det besluttet, at Industrivarme skulle levere og montere en kondenserende røggasveksler og et nyt CATCON Greenox-anlæg.

MARKhaven har nu fået et velfungerende Greenox-anlæg. Optimeringen har endvidere resulteret i en 20 % højere effektivitet for gartneriet.

Røggasrensning ideelt for gartnerier
Røggasrensningsanlæg er en optimal løsning for gartnerier, idet røggasserne kan ledes ind i drivhusene i stedet for ud i naturen. På denne måde kan gartnerierne spare penge på at rense røggasserne ved at omdanne dem til CO2, som kan bruges direkte som vækstfremmere for planterne.

Teknikken kan anvendes både til kraftvarmeanlæg og traditionelle gaskedelanlæg.

Med den kondenserende røggasveksler, som Gartneriet MARKhaven fik installeret, bliver den sidste energi hevet ud af røggasserne, således anlægget kører med en høj varmevirkningsgrad. Denne energibesparelse er igen med til at sænke omkostningerne for gartneriet, som samtidig opnår en stor miljøgevinst, idet der bruges mindre brændsel til at producere den samme mængde varme.

Stor erfaring med røggasrensning
Rensning af røggasser er ikke nyt for Industrivarme, som igennem årene har leveret mere end 100 Catcon-anlæg til fjernelse af NOx, CO og FA.

Det første anlæg til NOx-reduktion blev leveret til Gartneriet Regnemark i 1999.

Industrivarme udvikler, installerer og sælger effektive CATCON røggasrensningsanlæg til fjernelse af NOx, CO og FA fra energianlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063