23948sdkhjf

Nord Energi i sag om strømforurening

Kræftramte beboere på en villavej i Linderum frygter at have været udsat for strømforurening. Nord Energi afviser at det er tilfældet.
Fire ud af ti beboere på en villavej i Linderum ved Sindal har i de seneste år fået konstateret kræft. Nu frygter de, at de har været ofre for strømforurening, skriver TV2 Nord.

Nord Energi som dækker området afviser, at det er tilfældet.

Vagabonderende strøm i området
Beboerne på Hesthavevej har fået udarbejdet en rapport af en autoriseret el-installatør. Her fastslås det, at der er vagabonderende strøm eller elektrisk støj i området.

Energi Nord afviser at foretage foranstaltninger i forbindelse med den elektriske strøm.

- Der er overharmoniske svingninger i enhver installation overalt på jordkloden. Hesthavevej i Linderum adskiller sig ikke på nogen måde fra en hvilken som helst anden villavej i kongeriget, siger Peder Kjeldgaard, der er adm. direktør i Nord Energi til TV2 Nord.

Filter hjalp på hjerteflimmer
For fem år siden blev der monteret et filter på stikledningen ind til villavejen, hvilket var mærkbart hos en af beboerne.

- Så fik hverken jeg eller min kone hjertebanken eller uro i kroppen. Det var tydeligt at mærke en forskel, siger Frank Jonassen, beboer på Hesthavevej.

Filteret er efterfølgende blevet demonteret efter, at Elektricitetsrådet har været inde i sagen og ikke har kunnet finde nogen årsag til forstyrrelserne.

Dansk Folkeparti rejser sagen i Folketinget den 13. marts
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094