23948sdkhjf

Testcenter-projekt står stille

Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi og Thisted Kommune er endt i en ond cirkel i sagen om et testcenter for husstandsmøller.
Brancheforeningen for Husstandsmøller venter på kommunen, mens man i kommunen venter på kommentarer fra ansøger, skriver Nordjyske.dk.

Hele sagen drejer sig om godkendelse af lokalplanen for det testcenter for husstandsvindmøller, som man har til hensigt at etablere ved Sindrup Vejle.

Sagens gang til dato
Det er Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, der skal drive centeret og stille faciliteter til rådighed for Brancheforeningen for Husstandsmøllers medlemmer.

De første planer om et testcenter så dagens lys for tre år siden, og i januar 2011 besluttede byrådet i Thisted at arbejde positivt for en realisering af planerne. Det betød, at byrådet allerede i august sidste år kunne give en foreløbig godkendelse til lokalplanen for området, som var i høring i efteråret.

Lokalplanforslaget er efter høringen blevet rettet til og antallet af testpladser er reduceret fra seks til fire.

Sagen er strandet
Kommunens tekniske forvaltning oplyser til Nordjyske, at planerne er klar til politisk behandling, såfremt Folkecenteret for Vedvarende Energi får kommenteret de indsigelser og ændringer der er indkommet i høringsfasen. Fristen for dette var 25. januar – men forvaltningen har endnu intet hørt.

Til det siger folkecenterets forstander Preben Maegaard:

- Man ønsker svar på spørgsmål, som ikke kan kan besvares.

Mens Formand for udvalget for miljø og teknik Henning Holm har følgende kommentar:

- Det er urimeligt at antyde, at forvaltningen forsinker tingene. Reglerne er, som de er - og det har jeg forklaret folkecentrets bestyrelse, siger Henning Holm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.939