23948sdkhjf

Aarhus får intelligente varmemålere

AffaldVarmes kunder får i de kommende år installeret nye intelligente varmemålere.
De nye målere har også internationale perspektiver for dansk knowhow om fjernvarme.

Positivt modtaget
På byrådsmødet 1. februar 2012 behandlede Aarhus Byråd planerne hos AffaldVarme Aarhus om at udskifte kundernes nuværende varmemålere over en 5-årig periode. Planerne blev modtaget positivt og skal nu drøftes videre i Teknisk Udvalg.

- Det nye system giver ikke blot bedre kundeservice og forbedringer for miljøet, det vil også over en årrække give en bedre varmeøkonomi for den enkelte borger. Med fjernaflæsning og lækagekontrol hos samtlige kunder forventes det også, at vandtabet i ledningsnettet kan reduceres med op til 50 procent, hvilket svarer til 360 husstandes årlige vandforbrug. Opgraderingen af målerparken til fjernaflæsning har den store fordel, at varmekunderne får mulighed for at følge deres daglige forbrug på internettet eller mobilen og kan umiddelbart ændre adfærd til gavn for varmeforbruget og en øget miljøbevidsthed, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Laura Hay.

Forbedringer for kunden
Systemet ventes at hjælpe kunderne til at spare på varmen på en langt mere motiverende måde end i dag.

AffaldVarme Aarhus vil give kunderne adgang til information om den løbende udvikling i deres private varmeforbrug. Informationen gives i en visuelt overskuelig form via internettet og mobiltelefonløsninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078