23948sdkhjf

Verdens største havmøllepark indviet

102 havmøller fordelt med 51 på Walney 1 og 51 på Walney 2 vil i fremtiden kunne give energi til 320.000 husstande om året. Parken er delvist ejet af Dong Energy.
De britiske 3,6 MW havmøller blev torsdag indviet ved en stor ceremoni i Barrow-in-Furness i Cumbria.

Parken er ejet af Dong Energy (50,1 %) og samarbejdspartnerne, det britiske energiselskab SSE (25,1 %) samt konsortiet OPW, der består af den hollandske pensionsfond PGGM og kapitalfonden Ampère Equity Fond, der tilsammen ejer 24,8 %. Dong Energy er operatører.

I forbindelse med indvielsen udtaler den nye britiske minister for energi og klimaforandring, Edward Davey:

- Storbritannien har meget et være stolt over i vores voksende havmølleindustri. Vores ø’s mægtige naturressourcer, vores base for udvikling og en stolt historie inden for forskning gør os til den førende sted til investeringer i offshore vind. Og Walney er den nyeste, største og hurtigst byggede juvel i kronen, der leverer ren energi til hundredetusinde husstande.

Læs: Verdens største havmøllepark sætter installationsrekord

Om finansieringen
Dong Energy’s administrerende direktør, Anders Eldrup fokuserer især på den måde, parken er blevet finansieret på:

- Den markerer en ny æra i forhold til finansiering som det første projekt i Storbritannien, der har tiltrukket institutionelle investorer. Walney er en milepæl inden for offshore vindkraft og DONG Energy’s mål om yderligere industrialisering af offshore vindkraft og reducering i omkostninger, siger han.

Om reel jobskabelse
5.386 mennesker har arbejdet på projektet, både i Barrow og offshore. 60 mennesker vil fortsat stå for driften og service af parken fra Barrow-in-Furness. Det var SSE’s Managing Director for Renewables især glad for:

- I dag er et godt eksempel på, hvad man kan opnå, når dygtige og innovative selskaber fokuserer på et mål. Hvad vi ser her er reel grøn investering og reel jobskabelse, der beviser, at offshore vindkraft har evnen til at blive en vigtig industri i Storbritannien.

Om partnerskabet
OPW-direktør, Dennis van Alphen, er især glad for partnerskabet:

- Vi glæder os over færdigbygningen af Walney offshore vindmølleprojektet, som er en imponerende præstation og understreger, hvor vigtigt det er at have en stærk strategisk partner som DONG Energy.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144