23948sdkhjf

Verdens største havmøllepark sætter rekord i installationshastighed

Møllerne i Dong Energys engelske offshorepark Walney 2 er opstillet på rekordtid: 51 møller på fem måneder og 13 dage.
Walney, som udgør en investering på GBP 1 mia. og er et joint venture mellem Dong Energy (50,1%), SSE (25,1%) og OPW (24,8%), bliver officielt indviet af Storbritanniens Klima- og energiminister Edward Davey. Med 102 3,6 MW Siemens Wind Power vindmøller og en samlet kapacitet på 367,2 MW vil Walney kunne forsyne op til 320.000 husstande med grøn strøm årligt.

Sætter en række rekorder
Havmølleparken, der udgøres af Walney 1 og 2, har sat en række rekorder inden for havvindkraft og vil skabe ca. 60 faste arbejdspladser på det nye driftscenter i Barrow-in-Furness.

Walney 2 er den hurtigst opførte havmøllepark i verden. På blot 5 måneder og 13 dage lykkedes det Dong Energy at installere samtlige møller og kabler, hvilket er rekordtid for sektoren. Det er en vigtig milepæl for industrien og Dong Energy’s fokus på yderligere industrialisering af industrien.

- Vi er meget tilfredse med at have udviklet og opført Walney havmøllepark på rekordtid. Dette er ikke alene den største havmøllepark i verden, men også den hurtigst opførte havmøllepark i verden. Den markerer en ny æra i forhold til finansiering som det første projekt i Storbritannien, der har tiltrukket institutionelle investorer. Walney er en milepæl inden for offshore vindkraft og Dong Energy’s mål om yderligere industrialisering af offshore vindkraft og reducering af omkostninger, siger Anders Eldrup, adm. direktør i Dong Energy.

Banebrydende finansiering
Walney er også banebrydende, hvad angår finansieringen, da dette er den første britiske havmøllepark, der har tiltrukket investeringer fra en pensionsfond og en kapitalfond forud for konstruktionen.

OPW, et konsortium bestående af den hollandske pensionsfond PGGM og kapitalfonden Ampère Equity Fund, overtog i december 2010 en ejerandel på 24,8 procent i projektet.

Partnerskabet med PGGM og Ampère Equity Fund, som er administreret af Triodos Bank’s datterselskab Triodos Investment Management, viser klart, at institutionelle investorer er parate til at investere i velstrukturerede havmølleprojekter i partnerskab med markedsledende industriaktører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125