23948sdkhjf

Iværksætterhåb: Fremtidens biler kører på brændselsceller

Hvis brændselsceller erstatter benzin kan CO2-udslippet reduceres markant. Start-up virksomheden CoolStep har udviklet en hjælpemekanisme, der bringer teknologien tættere på et kommercielt gennembrud.
Om ikke så mange år er det ikke benzin, din bil kører på, men brændselsceller. I hvert fald, hvis det står til DTU-studerende Kristian Lindberg-Poulsen, der står bag start up-virksomheden Cool Step.

Sammen med tre erfarne DTU’ere, Kasper Kläning, Ziwei Ouyang og Michael Andersen, har han udviklet en mere effektiv konverteringsenhed, der kan bruges til brændselsceller. Denne teknologi skal gøre det billigere at producere mere miljøvenlige køretøjer.

- Brændselsceller har været en teknologi under udvikling i årtier, og det har hele tiden handlet om at sænke prisen. Nu er prisen så langt nede at selve konverteringsenheden er et svagt led. Den er simpelthen for dyr. Med samfundsøjne kan man sige, at denne her slags teknologi kan accelerere den kommercielle gevinst og dermed nedsætte CO2-udslippet. Samtidig vil det skabe en masse cleantech jobs i Danmark, siger Kristan Lindberg-Poulsen.

Vinder Venture Cuppens Cleantech & Environment
Der er mange erfarne erhvervsfolk, der tror på CoolSteps idé. Virksomheden har netop vundet Venture Cups Idea Competition i kategorien Cleantech & Environment og førstepræmien på 25.000 kroner.

Jurymedlemmerne Anders Heebøll-Nielsen, der er til daglig er European Patent Attourney i Awapatent, og John Agerholm, der er ekspert i competitive intelligence hos Vestas, fortæller, at Cool Step er pionerer inden for brændselscelle-teknologien.

- Teamet bag CoolStep er utroligt stærke, og havde gjort sig mange tanker, om hvordan deres gode idé skulle anvendes. Samtidig giver de et indtryk af, at de er klar til at komme videre. De har lagt en plan, og ved hvor de skal hen fra nu. De var meget troværdige og overbevisende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109