23948sdkhjf

Vestas slår konkurrenterne på ordre-fronten

Den danske vindmøllegigant hentede klart flere ordrer end konkurrenterne i 2011.
Det viser en ny rapport fra konsulentfirmaet Make Consulting. Ifølge deres beregninger faldt det samlede ordreoptag for vindmølleindustrien i 2011 med 13 % i forhold til året før og endte dermed på i alt 26 GW. Det skriver Ritzau Finans ifølge EPN.

Dermed ligger Vestas lunt i svinget. Vindmølleproducentens foreløbige regnskabstal viser nemlig, at man i 2011 hentede nye ordrer på i alt 7,4 GW, og dermed har man en global andel på hele 28 %.

Ifølge rapporten har specielt det kinesiske marked været vanskeligt i det seneste år. Her er ordremængden faldet med hele 40 % sammenlignet med 2010, og det har formentlig ramt de kinesiske producenter hårdt. Det kinesiske fald kunne ikke opvejes af stigende ordreindgang i Indien og Pakistan, og den asiatiske region som helhed endte med et fald på 29 % i ordremængden.

I den amerikanske region steg ordremængden til gengæld med 7 %, mens Europa fastholdt en stabil position. Dog kunne man i Europa registrere en nedgang i offshore-ordrerne på 46 %, men det blev udlignet af stigende ordremængde onshore.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141