23948sdkhjf

Lejre undersøger muligheden for solceller & biomasse

Udover 122 energibesparelsestiltag, igangsætter Lejre Kommune nu yderligere undersøgelser af muligheden for at etablere biomasse- og solcelleanlæg.
Lejre Kommune fik i 2010 udarbejdet 155 energimærker for de kommunale ejendomme. Energimærkerne indeholder en række energibesparelsesforslag.

Kommunalbestyrelsen i Lejre har tidligere besluttet, at der skulle gennemføres tiltag for 10 mio. kr. i 2011, for 10,25 mio kr. i 2012 og efterfølgende for 2 mio. kr./år i perioden 2013-2015.

Læs: Kommunale bygninger deles om kedelanlæg i Lejre

Grønt lys for 2012-investeringer
Kommunalbestyrelsen har netop givet grønt lys for investeringen af godt 10 mio. kr. i 122 energibesparelsestiltag i Lejre Kommunes bygninger i 2012.

Energibesparelsesforslagene til gennemførelse i 2012 er fokuseret på isolering af klimaskærme, belysningsprojekter, udskiftninger af vinduer, optimering af varmecentraler, etablering af varmepumper, udskiftning af toiletter samt udskiftning af cirkulationspumper.

Af de 10 mio. kr., som kommunalbestyrelsen netop har afsat til energiforbedringer, skal der findes godt 3 mio. kr. til undersøgelse af muligheden for etablering af andre energioptimerende anlæg.

Biomasse, sol, spændingsoptimering & energirenovering
Kommunalbestyrelsen ønsker at følgende undersøges nærmere:
  • Etablering af biomasseanlæg i udvalgte kommunale ejendomme - og gennemførelse heraf.
  • Etablering af solcelleanlæg i udvalgte kommunale ejendomme - og gennemførelse heraf.
  • Muligheder for at indføre spændingsoptimering i udvalgte kommunale ejendomme - og gennemførelse heraf.
  • Hvilke lejeboliger det, ud fra en energimæssig og økonomisk synsvinkel, bør prioriteres at gennemføre energitiltag på - samt gennemførelse heraf.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125