23948sdkhjf

Affalds-anlæg på usikker grund

L90 mister opbakning til opførelsen af affaldsforbrændingsanlæg ved Kjellerup. Herning og Vejle har netop sagt nej, og Billund tøver.
Bag det kommunale affaldsselskab L90 og planen om at opføre et affaldsforbrændingssanlæg i Kjellerup til en milliard kroner står 13 danske kommuner – eller rettere stod. For i øjeblikket smuldrer opbakningen til anlægget, skriver P4 Midt & Vest.

Nej i Vejle & Herning
Vejle og Holstebro har tidligere sagt nej til planerne, mens man i Billund er skeptiske. Nu har Herning Kommune netop besluttet at stemme for en udskydelse af planerne.

- Vi besluttede at fastholde en udskydelse på cirka et år, siger formanden for teknik- og miljøudvalget Finn Stengel Petersen.

Han vurderer, at det store frafald i opbakningen godt kunne tyde på, at byggeprojektet nu lægges på hylden.

Glæde i Kjellerup
At Herning Byråd har besluttet sig for at se tiden an, vækker glæde hos Kjellerup Lokalråd.

- Tiden er ikke inde til at udbygge affaldsforbrændingsanlæg, så det er vi rigtig glade for. Det betyder formentlig, at L90 beslutter, at man ikke iværksætter udbygning af affaldsforbrændningsalæg i Kjellerup, siger formanden for lokalrådet Svend Damgaard til P4 Midt & Vest.

Den endelige beslutning om anlægget bliver truffet på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i L90 fredag den 10. februar.
Læs mere om: L90
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078