23948sdkhjf

Hjallerup Fjernvarme investerer i nye motorer og nyt elkedelanlæg

Hjallerup Fjernvarme har skrevet kontrakt med AEA, der skal stå for udskiftningen af to eksisterende motorer samt etableringen af et nyt elkedelanlæg.
Foruden de to nye Jenbacher 620F gasmotorer skal AEA også levere nye røggasvekslere. Dele af det eksisterende anlæg, f.eks. ventilationsanlægget, vil blive bygget om og genanvendt.

Læs: Kommune giver lånegaranti til Hjallerup Fjernvarme

Forberedt på biogas
Med den nye 6 MW 10,5 kV elkedel vil Hjallerup Fjernvarme fremover kunne anvende el som ”brændsel” til varmeproduktionen. Dermed får Hjallerup Fjernvarme helt nye muligheder for at variere varmeproduktionen efter elprisernes udvikling ved at vælge det varmeproduktionsapparat, der kan producere varmen billigst i den givne situation.

De to nye Jenbacher motorer er desuden forberedt til biogas, hvilket på sigt vil give værket mulighed for at anvende endnu et nyt brændsel.

Den foreløbige tidsplan er baseret på, at elkedlen leveres ultimo marts, mens de nye motorer forventes leveret primo juli.

Tidligere leveringer til Hjallerup
Det er i ikke første gang, at AEA er involveret i et projekt hos Hjallerup Fjernvarme.

I 2009 etablerede selskabet en ny 1.500 m³ akkumuleringstank med diverse hjælpeudstyr og installationer, og i 2008 leverede og installerede AEA en economiser for værkets 9 MW gaskedel.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109