23948sdkhjf

Roskilde Kommune investerer millioner i solceller

Byrådet i Roskilde har netop frigivet 16 mio. kr. til energibesparelser, hvoraf størstedelen går til etablering af solcelleanlæg på kommunens bygninger.
I 2009, 2010 og 2011 er der tilsammen lavet energisparetiltag for ca. 35 mio. kr. i Roskilde Kommune. Indtil videre har projekterne samlet medført årlige energibesparelser på ca. 3,7 mio. kr.

I budgettet for 2012 er der samlet afsat 16 mio. kr. til energispareprojekter, og de penge har byrådet nu frigivet, så arbejdet kan begynde.

Energispareprojekter anno 2012
Indtil videre er der planlagt følgende energispareprojekter i 2012:
  • 10 mio. kr. til solceller på kommunale ejendomme. Dette er et projekt med EU-støtte.
  • 1,5 mio. kr. til udskiftning af ventilation uden varmegenvinding og optimering af varme- og belysningsanlæg på Himmelev Skole.
  • 1,5 mio. kr. til udskiftning af ventilation og forbedring af fjernvarmeafkølingen på Lynghøjskolen.
  • 0,6 mio. kr. til renovering af belysningsanlæg på Bernadottegården.
  • 0,4 mio. kr. til udskiftning af gaskedel på Kastaniehaven.
  • 0,5 mio. kr. til efterisolering og konvertering fra el-opvarmning til kondenserende gaskedel på Fritidscentret Poplen.
I budgettet for 2012 er indregnet lån på 16 mio. kr. til energispareindsatsen. Lånene betales tilbage med de penge, der spares på energiforbruget.

Solceller for 10 mio. kr.
Sidste år installerede Roskilde Kommune 400 m2 solceller på taget af den gamle amtsgård, der i dag er en del af rådhuset. Nu skal der investeres 10 mio. kr. i at installere solceller på taget af seks af kommunens institutioner.

Det drejer sig om Trekronerskolen, Baunehøjskolen, Peder Syv Skolen, Lynghøjskolens hal, Roskildebadet og hovedtribunen i Roskilde Idrætspark i Rådmandshaven.

- Det er de seks steder, vi håber på at få solceller op. De indledende undersøgelser har vist, at det er egnede steder. Nu skal vi have undersøgt stederne mere i dybden, og så må vi se, om ikke også det ender med, at alle stederne er egnede, siger Hanne Martinsen, ingeniør i Roskilde Kommune til dagbladet Roskilde.


Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078