23948sdkhjf

Dong Energy indvier hollandsk gasværk

Hollandske Enerco og danske Dong Energy har netop indviet Enecogen et 870 MW gasfyret kraftværk i Rotterdam. Værket består af 9.700 tons maskinanlæg, 1.000 tons rør, 2.500 tons stålkonstruktioner, 23.000 m3 beton og 300 km kabler.
Til lyden af en hylende dampfløjte blev Enecogen-værket officielt taget i drift af de adm. direktører for Dong Energy og Eneco.

Enecogen er et 870 MW, høj-effektivt gasfyret kraftværk placeret i Rotterdam havn. Enecogen er et partnerskab ligeligt ejet af hollandske Eneco og danske Dong Energy.

Den samlede investering i værket beløber sig til i alt ca. 5 mia. kr.

Et markant kraftværk
Enecogen-kraftværket øger Hollands eksisterende energiproduktion med en kapacitet svarende til elforbruget i 1,4 mio. private boliger. Med en virkningsgrad på 59,5 procent er kraftværket det mest effektive af sin slags i Holland. De højeffektive turbiner gør i kombination med DeNOx-installationen, som indfanger nitrogenoxider, Enecogen til en ren konkurrent sammenlignet med andre gasfyrede og især kulfyrede værker.

- Vi er meget tilfredse med det nye værk, som er i helt i tråd med vores strategi om at øge bæredygtigheden i energiforsyningen. Enecogen øger vores evne til at balancere udsvingene i produktionen fra vores vindmølleparker. Vores samlede vindkraftproduktion er nu næsten oppe på 1.000 megawatt, og vores kapacitet inden for bæredygtig energiproduktion øges fortsat. Kombineret med vores eget nye gaslager i Epe (Tyskland) har Eneco opbygget en energiproduktion bestående af vindmølleparker, gasværker og gaslagre og kan dermed tilbyde bæredygtige fordele – også for vores kunder, siger Enecos adm. direktør, Jeroen de Haas.

Enecogen hjælper på Dong-mål
I Holland bidrager Enecogen kraftværket til DOng Energys eksisterende tilstedeværelse som henholdsvis medejer af den nærliggende LNG terminal i Rotterdam havn og i kraft af selskabets salg af el og naturgas til privat- og erhvervskunder.

- Vi er godt på vej til at kunne nedbringe udledningen af CO2med 50 procent inden 2020 takket være vores vedholdende fokus på at udvide vores kapacitet inden for offshore vindkraft og omlægge fra kul til naturgas og biomasse. Vores investering i Enecogen bekræfter denne kurs og vores fortsatte fokus på at være en aktiv spiller på de nordvesteuropæiske markeder, siger Dong Energy’s adm. direktør, Anders Eldrup.

Enecogen - i ord og tal
Det 870 megawatt gasfyrede kraftværk består af to identiske generatorer og har en virkningsgrad på 59,5 procent. Det er særlig højt sammenlignet med kulfyrede anlæg, som typisk har en virkningsgrad på under 50 procent. Enecogen-værket udleder derfor væsentligt mindre CO2 pr. produceret enhed.

Værkets generatorer er konstrueret til at kunne håndtere 290 opstarter om året og nå op på fuld produktion inden for ca. 50 minutter. Dette sikrer en optimal tilpasning til udsving i elektricitetsbehovet.

Værket blev bygget af Siemens og 30 underleverandører over en periode på 31 måneder. Over 800 mennesker var involveret i byggeriet af værket, der omfattede etablering af 9.700 tons maskinanlæg, 1.000 tons rør, 2.500 tons stålkonstruktioner, 23.000 m3 beton og 300 km kabler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11