23948sdkhjf

Dong Energy og Wavestar indgår samarbejde om bølgekraft

Dong og Wavestar vil undersøge mulighederne for at kombinere bølge- og vindenergi.
Dong Energy A/S og Wavestar A/S vil i et forsknings- og udviklingssamarbejde belyse perspektiverne ved at kombinere vindenergi med bølgekraft.

Partnerskab bringer Wavestar videre
Wavestars bølgemaskine på 0,6 MW skal danne grundlaget for de to virksomheders undersøgelse af perspektiverne i at kombinere de to energikilder.

- Wavestar har gennem mere end to år afprøvet et bølgekraftanlæg i Vesterhavet ud for Hanstholm. Vi er nu klar til at tage næste skridt i udviklingen, og derfor glæder vi os meget over partnerskabet med Dong Energy. Dong Energy er verdensledende på vindkraft og er derfor den ideelle partner til afdække mulighederne for at kombinere vind- og bølgekraft i fælles havenergiparker, siger Bent Kristensen, adm. direktør i Wavestar.

Spændende perspektiver i bølger & vind
For Dong Energy rummer partnerskabet også spændende perspektiver.

- Vi ser spændende fremtidsperspektiver i bølgekraft. Bølgekraft er ikke en kommercielt bæredygtig teknologi i dag, men rummer på længere sigt meget interessante perspektiver i kombination med havvindmøller. Samarbejdet med Wavestar giver os mulighed for nærmere at belyse samspillet mellem bølgekraft og vindkraft, fortæller Charles Nielsen, Forsknings- og udviklingsdirektør i Dong Energy.

Wavestar’s demonstrationsanlæg er på 0,6 MW og har en årsproduktion på 1,4 GWH svarende til 350 husstandes energiforbrug.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141