23948sdkhjf

Københavns nye vartegn: Vindmøller

Københavnernes vartegn i fremtiden bliver hverken den lille havfrue eller rundetårn. En storstilet plan skal gøre op til 100 vindmøller til kommunens nye vartegn.
Københavns klimaplan har som mål at reducere CO2-udledningen med 20% i 2015, og næste skridt er, at København bliver CO2-neutral i 2025 - et mål, der skal indfris gennem flere indsatser, men én er flere vindmøller.

Københavns Kommune vil derfor opstille over 100 vindmøller, der til sammen skal bidrage med en CO2-reduktion på 262.000 tons i 2015 og 650.000 tons i 2025.

Københavns Energi bliver bygherre på vindmøllerne.

Københavnernes møller
Københavns Kommune vil give københavnske virksomheder og borgere mulighed for at investere i vindenergi, så de herigennem kan bidrage til udbygningen af vedvarende energi.

Borgerne kan allerede købe andele i vindmøller, og der arbejdes i øjeblikket på også at give københavnske virksomheder mulighed for at investere i vindenergi.

Vindmøllestatus til vands, til lands, i og udenfor København
København er et tæt bebygget område, og der er derfor begrænsninger for hvor mange vindmøller, der vil kunne opsættes inden for kommunens grænser. Derfor arbejdes der også på at få opstillet kystnære havvindmøller i Øresund og i andre kommuner.

På landmølle-siden arbejder kommunen på opsætningen af store vindmøller i København . Arbejdet med kommuneplanlægning, lokalplaner og VVM er i gang. I slutningen af november 2011 sendte kommunen lokalplanerne i høring, så Københavns Energi kan forhåbentligt opføre de første vindmøller på Kalvebod Syd og Prøvestenen i 2013. Senere opstilles vindmøller ved Lynetten.

Sideløbende hermed har et grundigt forarbejde peget på muligheder for kystnære havvindmøller i Øresund ved Nordre Flint og Aflandshage . Realisering af projekterne forudsætter, at de økonomiske rammebetingelser i lovgivningen ændres. Her arbejdes blandt andet sammen med Århus og Sønderborg i en særlig indsats for at gøre regeringen og folketinget opmærksomme på problematikkerne.

Københavns Energi undersøger ligeledes mulighederne for at opstille vindmøller på lokaliteter udpeget til vindmøller i andre kommuner. Et eksempel er Køge Havn, hvor de foreløbige undersøgelser viser mulighed for at opstille 4 vindmøller, der er 150 meter høje, men derudover arbejde KE også på at finde egnede lokaliteter på land hos interesserede lodsejere rundt omkring i landet .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086