23948sdkhjf

Dong køber andele i britiske havmølleparker

Dong Energy har købt en andel på 33,3% i de to første havmølleparkprojekter i Hornsea-zonen af SMart Wind.
SMart Wind’s Hornsea er et 50/50 joint venture mellem Mainstream Renewable Power og Siemens’ Financial Services Unit, repræsenteret ved Siemens Project Ventures GmbH. Projekterne, Heron Wind Ltd og Njord Ltd., har en potentiel samlet kapacitet på op til 1 GW.

Købesummen er aftalt til ca. 15 mio. britiske pund for en andel på 33,3% i projekterne, med forkøbsret til de resterende 66,7% af aktierne til en fast markedspris. Dong Energy har derudover erhvervet forkøbsret til yderligere 1 GW i Hornsea-zonen.

Dong Energy’s arbejde med at modne disse projekter vil basere sig på SMart Winds eksisterende partnerskaber med Siemens Wind Power og Siemens Transmission.

En tillidserklæring & et naturligt skridt
Den britiske energiminister Chris Huhne byder aftalen mellem Dong Energy og SMart Wind velkommen:

- Der er store økonomiske gevinster at hente fra havmøller som et centralt element i den grønne økonomi. Det kan sikre investeringer og støtte arbejdspladser og vækst. Jeg glæder mig over, at Dong Energy, en stor global aktør, fortsætter sit engagement i den britiske havvind med disse projekter ud for østkysten af England. Dette er endnu en tillidserklæring til Storbritannien, som verdens største marked for havvind, med den største pipeline af projekter frem mod år 2020, siger han.

For Dong Energy er deltagelsen i projektet blot en fortsættelse af de eksisterende aktiviteter på det britiske marked.

- Deltagelse i Runde 3 er et naturligt skridt for Dong Energy i betragtning af vores førerposition inden for offshore vind og vores eksisterende aktiviteter og fokus på det britiske marked. Hornsea er en attraktiv zone og aftalen med SMart Wind giver Dong Energy adgang til udviklingsprojekter, der går hånd i hånd med vores projektpipeline på mellemlangt sigt, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong Energy.

Varm velkomst til Dong
Hos både Mainstream og Siemens vækker Dongs deltagelse i projektet glæde.

- Dong Energy er en fortrinlig partner og jeg ser frem til at fortsætte vores positive samarbejde, siger Mainstreams’s administrerende direktør Eddie O’Connor.

Og fra Siemens siger Wolfgang Bischoff, der er ansvarlig for europæiske energiprojekter hos Siemens Financial Services.

- Vi tager med glæde imod Dong Energy som en betroet partner i det team, som vil hjælpe os med at holde tempoet i udvikling og implementering af projektet.

Om projektet
Hornsea er én af 9 zoner, der er under udvikling i havet omkring Storbritannien som led i 3. runde udbudt af The Crown Estate.

Mainstream Renewable Power og Siemens Project Ventures etablerede SMart Wind i 2009 med henblik på at gøre zonen driftsklar inden 2020. I oktober 2011 installerede SMart Wind med succes den første meteorologiske mast som led i 3. runde og i november meddelte SMart Wind, at man havde sikret nettilslutning for den anden GW i zonen.

Zonen kan potentielt rumme havmølleparker med en samlet kapacitet på 4 GW og vil dermed producere nok strøm til at dække 4% af Storbritanniens samlede elforbrug, svarende til ca. 3 millioner husstandes elforbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141