23948sdkhjf

Danske biogasløsninger promoveres internationalt

Biogasproduktion er en dansk styrkeposition og en ny publikation på flere sprog skal være med til at sætte endnu større international fokus på de kompetencer og løsninger danske virksomheder og vidensinstitutioner kan byde ind med, og som kan bidrage til den grønne omstilling.

Food & Bio Cluster Denmark har i samarbejde med Energistyrelsen og en række virksomheder og forskningsinstitutioner udarbejdet publikationen 'Biogas Production – Insights and Experiences from the Danish Biogas Sector' i regi af internationaliseringssamarbejdet Biogas Go Global, der er støttet af Industriens Fond. 

Formålet med biogaspublikationen er, at dele Danmarks erfaringer gennem de sidste 10 år i forhold til, hvordan biogasproduktionsløsninger kan spille en grøn rolle i at producere vedvarende energi, reducere drivhusgasudledninger og recirkulere næringsstoffer fra landbrug og urbane affaldsstrømme.

- Danmark er blandt de førende nationer inden for biogasproduktion i storskala, og hos Nature Energy mener vi, at biogas rummer et stort eksportpotentiale. Det er godt for den grønne omstilling og den danske vækst, hvor eksport af biogas kan sikre nye danske arbejdspladser. Derfor er det rigtig positivt med publikationer som denne, der stiller skarpt på, hvordan danske biogasløsninger kan vinde indpas i udlandet, siger adm. direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund i en pressemeddelelse.

Publikationen positionerer blandt andet også biogassen rolle i fremtidens energisystem, herunder for eksempel lagring af vindmøllestrøm via power-to-gas løsninger.

Økologi og Power-2-X
Det økologisk biogasanlæg Månsson Biogas i Brande pryder forsiden og bruges som en case i publikationen som eksempel på, hvorfor den afgassede gylle skal tillægges en værdi.

Biogassektorens alsidighed som leverandør af for eksempel CO2 til fødevareindustrien og til Power-2-X processer beskrives også i publikationen, mens læseren også får mulighed for at blive introduceret til rammevilkår og deres betydning, anlægsdesign, biomasse og forskning og udvikling inden for biogasindustrien. 

- Den danske biogassektor har været inde i en rivende udvikling det sidste årti til gavn for både miljø og erhvervet. Vi ønsker med denne publikation at øge kendskabet til de danske løsninger og biogasmodeller til de private og offentlige aktører på udvalgte eksportmarkeder. Vores forventning er at vi med denne publikation kan facilitere forskningssamarbejder og selvfølgelig øge eksporten af dansk energiteknologi, fortæller Claus Mortensen, Forretningsudvikler, Food & Bio Cluster Denmark i en pressemeddelese.

Mere end 50 danske virksomheder og organisationer har beskrevet deres kompetencer og ekspertiseområder i publikationen, som udgives på engelsk og oversættes til spansk, koreansk og kinesisk.

Publikationen henvender sig til projektudviklere, landmænd, gasselskaber, offentlige organisationer og andre biogasinteressenter i udlandet, og vil blive promoveret via virksomhederne selv og via Food & Bio Clusters samarbejdspartnere i udvalgte lande. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11