23948sdkhjf

Verdo og Randers Havn nyder godt af kajforlængelse

Randers Havn og Verdo har forlænget kajplads 65, og udvidelsen bærer allerede frugt. Det største skib med en last af biobrændsel nogensinde er lagt til kaj i Randers.
Julen nærmer sig, og i Randers tager man nu forskud på glæderne. Verdos nye kaj på Randers Havn huser nemlig lige nu den største skibslast biomasse i havnens historie. Kajen stod færdig i november, og udvidelsen viser sig allerede nu at være en god forretning for Randers Havn og det randrusianske erhvervsliv.

Rekordstor skibslast med biomasse
Kajforlængelsen har gjort det muligt for et kæmpestort skib med biomasse at lægge til kaj i Randers. Havnedirektøren, John Morgen, betegner det selv som rekord. Han siger:

- Vi får mere gods ind over kajen, så kajforlængelsen viser sig allerede nu at være en god forretning for os. Og da Verdo har god vind i sejlene med deres satsning på biomasse, forventer vi at slå endnu flere rekorder fremadrettet. Samtidig er havneudvidelsen et levende bevis på, at de danske fjordhavne lever og udvider. Vi vil og kan sagtens være med. Udvidelser af de danske havne er godt for samfundet, da skibe er den mest klimavenlige godstransportform.

En kaj der forhøjer effektiviteten
Verdo Energy bekræfter, at selskabet fremadrettet vil benytte sig af store skibe til at fragte biomasse til Danmark. Verdo har denne gang kunnet tage hele 4000 tons (11800m3) biomasse med på skibet til Randers. Det er 500 tons (2600m3) mere biomasse, end det har været muligt at tage med tidligere. Nu hvor kajen er blevet forlænget, har det ikke været noget problem at få styret skibet til kaj. Den nye kaj lever til fulde op til Verdos forventninger. Verdos overmontør, som leder alle aktiviteter på kajen, Stefan Abrahamsson, udtrykker det således:

- Vi har hurtigt fået inddraget de nye meter på kajen, og ved sidst ankomne last blev alle træstammer losset direkte op i vores flishugger med 95 tons i timen. Den høje effektivitet er vigtig for fjernvarmeforbrugerne i Randers og i forhold til at være konkurrencedygtige, når vi modtager flis med henblik på videresalg.

Udvidelser giver god værdi
Randers Havn har altid haft et godt samarbejde med de aktører, som bruger havnen. Havnedirektøren har derfor hele tiden været meget åben overfor modernisering og udvidelser af kajer og havnearealer, der betyder noget for de lokale erhvervsdrivende.

- Havnene er grundlag for Danmarks samhandel med omverdenen og for forsyningen af varer, så det er vigtigt, at vi kan levere den infrastruktur kunderne efterspørger.

Udvidelser og optimering af omkostninger er vigtige ingredienser for udvikling og vækst for Randers Havn. Det er med til at tiltrække flere tons og mere arbejde til havnen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078