23948sdkhjf

Ketchupeffekt i salget af solceller

Danskerne er blevet vilde med solceller. Mængden af produceret strøm fra solceller er fordoblet på ét år, mens antallet af solcelleansøgere er mere end firedoblet.
På et år er den mængde af strøm, der produceres ved hjælp af solceller, fordoblet. Forklaringen skal findes i økonomien – det er nemlig blevet økonomisk attraktivt at producere sin egen strøm, skriver DR Nyheder.

Klima & økonomi spiller en væsentlig rolle
Prisen på solceller er styrtdykket, mens elprisen er på vej op, samtidig løber danskernes målere baglæns, når der produceres mere strøm end husstanden kan bruge. Tilbagebetalingstiden er således blevet overkommelig.

- Vi kunne se, at tilbagebetalingstiden begyndte at nærme sig ti år. Så syntes vi, at der var en rimelig investering. Tidligere var der en tilbagebetalingstid på 20 år, siger Inger Pihl Byriel, en af de nye danske solcelleejere, til DR Nyheder.

Hun understreger overfor DR, at det er vigtigt at gøre noget godt for miljøet, men at økonomien også spiller en væsentlig rolle.

- Med en tilbagebetalingstid på kun ti år, syntes vi, at det var en god investering i forhold til at sætte pengene i aktier. Solceller er en meget mere sikker investering, fordi man får reduceret sine faste udgifter med et ret stabilt beløb, siger Inger Pihl Byriel.

1825 ansøger om solceller
En opgørelse fra Energinet.dk viser, at der med udgangen af november er 1825 elkunder, der har ansøgt om at få lagt solceller på tagene. Det skal sammenlignes med, at der i 2010 blot var 400 ansøgere.

- Vi har ventet i mange år, at teknologien skulle vinde frem. Nu ser vi en ketchupeffekt, siger Nicolaj Nørgaard Petersen, kundechef i Energinet.dk.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093