23948sdkhjf

Nyt nordisk testcenter sikrer standard for opladning af elbiler

Det nyetablerede testcenter NEVIC skal sikre, at elbiler og ladestandere uanset udbyder fungerer sammen. Centeret placeres hos Risø DTU.
Risø DTU står bag etableringen af et helt nyt nordisk forskningscenter NEVIC – Nordic EV Interoperability Center - der skal sikre, at elbilejere kan oplade deres elbil i en hvilken som helst ladestander.

Formålet er at skabe sikkerhed og ens standarder for forbrugerne og dermed sikre, at elbilejere kan oplade deres elbiler problemfrit over hele landet.

Bag det indledende arbejde står elbiloperatørerne ChoosEV, Better Place og CleanCharge sammen med DONG Energy, Risø DTU og Dansk Elbil Alliance. Projektet er støttet med de såkaldte GAP funding-midler fra Copenhagen Cleantech Cluster, som bl.a. er finansieret af EU’s strukturfond og Region Hovedstaden og Region Sjælland. GAP funding-midler gør det muligt for forskere at videreudvikle projekter, som har kommerciel eller industriel interesse.

Første af sin art
Det uafhængige testcenter for elbilinfrastruktur, Nordic EV Interoperability Center, der er det første af sin art i verden. Teknikken bag - den såkaldte tekniske roaming – skal gøre markedet sikkert og enklere for forbrugerne. Det nye testcenter vil opdage og løse eventuelle problemstillinger med ny teknologi på markedet.

- Med det nye center er vi helt i front. Vi har mulighed for at teste og styre uden om de småproblemer og barrierer, der altid opstår, når forskellige udbydere og deres teknologi skal spille sammen. Dermed kan vi hjælpe både markedsaktørerne og forbrugerne, siger programleder Anders Troi fra Risø DTU.

I NEVIC-testcentret vil der være opstillet ladestandere fra forskellige leverandører – både normale ladere og hurtigladere, der lader på kort tid. I takt med, at stadig flere el- og plug-in hybridbiler og ladestandere kommer på det danske marked, vil de blive testet på centret, inden bilerne ruller ud på vejene, og standerne sættes op.

Potentielt guldæg
Dansk Elbil Alliance bifalder initiativet om et testcenter, fordi man dermed får håndteret de udfordringer, der skulle vise sig at være i samspillet mellem biler og ladestandere. Dansk Elbil Alliance har spillet en vigtig rolle i at bringe operatører, komponent- og elbilleverandører, elhandlere og forskningsverdenen sammen i en fælles accept af behovet for det nye testcenter.

- Testcentret er helt unikt og er med til at sikre, at branchen og Risø DTU i fællesskab leverer sikkerhed og trygge rammer til forbrugerne. Den viden, testcentret oparbejder, skal bruges til udvikle et potentielt guldæg for samfundet. Vi kan med testcentret medvirke til at skabe rammerne for regeringens målsætning om fri adgang til ladestandere for forbrugere og markedsaktører landet over, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Testcentret åbnes d. 8. december 2011 kl. 14.00 på Risø DTU, hvor det blandt andet vil være muligt at se ladestandere, som allerede nu opstilles rundt om i Danmark, samt at få en prøvetur i flere typer af elbiler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094