23948sdkhjf

Vigende politisk opbakning forsinker mølleprojekt

Et vindmølleprojekt på 12 vindmøller ved Statsfængslet i Sdr. Omme forsinkes, da den politiske opbakning til projektet har ændret sig. European Wind Investment reducerer projektet.
I foråret 2011 underskrev European Wind Investment A/S (EWII A/S) brugsaftalen, og fik dermed retten til at opstille vindmøller ved Statsfængslet i Sdr. Omme. Selskabet meldte dengang ud, at det forventede at etablere 12 møller på arealet, hvilket lå inden for rammerne af Kommuneplantillægget for vindmøller i Billund Kommune.

I mellemtiden er den politiske opbakning i Billund Kommune til Kommuneplantillægget for vindmøller ændret. Den situation har indflydelse på selskabets projekt, som dermed ikke længere kan gennemføres i det omfang, der tidligere er meldt ud til markedet.

Læs: Concito: Landmøller og kommunerne har brug for politisk opbakning

Reduceret projekt
Selskabet har derfor udarbejdet en model for et reduceret projekt, hvor der i stedet for 12 møller forventes, at der etableres 10 møller.

På den måde imødekommer European Wind Investment A/S Billund Kommunens ønske om at øge afstanden fra møllerne til nærmeste nabo. I projektet med 12 møller var afstanden til nærmeste nabo lig det nuværende lovkrav på minimum fire gange møllehøjde. I det nye projekt med 10 møller vil afstanden til nærmeste nabo være øget til ca. fem gange møllehøjden.

Det oprindelige projekt med 12 møller på i alt 30-40 MW ville give en samlet årlige produktion omkring 75-90 mio. kWh.

Dialogarbejde forsinker projekt
Dialogarbejdet med Billund Kommune om at finde en ny model for projektet indebærer, at projektet bliver forsinket med minimum tre måneder.

Tidligere har European Wind Investment A/S meldt ud, at parken forventes i drift primo 2013.

Forsinkelsen betyder, at parken i stedet forventes at komme i drift i løbet af foråret 2013.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126