23948sdkhjf

I/S Nordforbrænding indtræder i ejerskabet af Helsingør Kraftvarmeværk A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 24. november 2011 modtaget en almindelig anmeldelse af I/S Nordforbrændings overtagelse af 1/3 af aktierne i det af Forsyning Helsingør A/S ejede datterselskab, Helsingør Kraftvarme A/S.
I forbindelse med overdragelsen har parterne indgået en ejeraftale, hvorved Forsyning Helsingør A/S og I/S Nordforbrænding opnår fælles kontrol med selskabet Helsingør Kraftvarmeværk A/S.

Konkurrencerådet skal godkende
I/S Nordforbrændings overtagelse af 1/3 af aktierne i Helsingør Kraftvarmeværk A/S og opnåelse af fælles kontrol over selskabet, sammen med Forsyning Helsingør A/S, udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol. Det betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før Konkurrencerådet har godkendt den.

Efter fusionen vil Forsyning Helsingør A/S og I/S Nordforbrænding samarbejde om driften af kraftvarmeværket og den tilhørende transmissionslinje i selskabet Helsingør Kraftvarmeværk A/S, der ved fusionen erhverves fælles kontrol over.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 2. december 2011 kl. 12.00.

Om parterne
Forsyning Helsingør A/S er et kommunalt forsyningsselskab, som er 100 pct. ejet af Helsingør Kommune. Forsyning Helsingør A/S er moderselskab i en koncern med aktiviteter inden for el, varme, vand, spildevand og affald.

Helsingør Kraftvarmeværk A/S producerer elektricitet og fjernvarme. Selskabet blev oprettet tidligere i år, i forbindelse med Forsyning Helsingør A/S’ overtagelse af Helsingør Kraftvarmeværk A/S og den tilhørende varmetransmissionslinje fra selskabet Vattenfall A/S.

Læs: Vattenfall sælger Helsingør Kraftvarmeværk

I/S Nordforbrænding er et fælleskommunalt interessentskab, som udøver aktiviteter indenfor genbrug og genanvendelse, deponering og specialbehandling, affaldsforbrænding og el-produktion. Interessentkommunerne er Allerød, Fredensborg, Helsingør, Hørsholm og Rudersdal kommuner.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093