23948sdkhjf

Ny alliance styrker Danmarks position inden for grønne bioprodukter

BioRefining Alliance skal udbygge den danske styrkeposition inden for grønne bioprodukter. Første skridt er produktionen af bioethanol på overskydende biomasse fra landbruget.
Tidligere på måneden lancerede Dong Energy, Novozymes, Haldor Topsoe og organisationen Landbrug & Fødevarer BioRefining Alliance, der skal udbygge danmarks styrkeposition når det gælder biobaserede samfund og skabe arbejdspladser og grøn vækst.

- Biomasseforskningen og –udviklingen er allerede langt fremme, og her i Danmark har vi nogle helt særlige forudsætninger og kompetencer, der kan skærpe vores styrkeposition yderligere. Med BioRefining Alliance får Danmark et markant afsæt i konkurrencen på viden og produkter til det globale, biobaserede marked og muligheden for at skabe en ny vækst- og eksportindustri, siger bestyrelsesformand for BioRefining Alliance Charles Nielsen, der er R&D director i Dong Energy


Perspektiverne for bioprodukter er store. Hvis det lykkedes Danmark at udvikle blot en del af løsningen på fx kemiindustriens afhængighed af olie, kan det blive til en god forretning for de virksomheder, der forstår at markedsføre produkter baseret på denne viden.


Læs: REnew Europe: Milliardpotentiale og 10.000 danske jobs i dansk biomasse

Første skridt bioethanol
Det første og vigtige skridt på vejen mod at lave bioprodukter er bioethanol lavet på overskydende biomasse fra landbruget. Her er Danmark allerede en verdensleder med verdens største demonstrationsanlæg til produktion af bioethanollavet af halm, og danske bilister kører allerede i dag på dét brændstof.


- Med syv milliarder mennesker på kloden er der et enormt pres på vores ressourcer, og vi er tvunget til at lave mere med mindre. Samtidig skal vi finde bæredygtige løsninger for den olie, som vi har baseret vores samfund på. Danmark har en ledende position, når det gælder om at omdanne biomasse til bioprodukter, men andre lande rykker hurtigt. Så hvis vi i Danmark skal fastholde vores førerposition inden for dette felt, så skal der nye, stærke initiativer til. Derfor etablerer vi BioRefining Alliance, siger bestyrelsesmedlem i alliancen Per Falholt, der er forskningsdirektør i Novozymes.

Om BioRefining Alliance
Grundlaget for BioRefining Alliance er en vision - ’2020 visionen: I Danmark for verden’ - udarbejdet på grundlag af en strategi-camp i august 2011 med godt 70 eksperter fra forskningen, erhvervslivet og politik.

Læs: Fremtidens strategi for bioraffinering udvikles af REnew Europe

Der er ikke kun tale om vision på papir, men også en egentlig strategi, for det er udmøntningen i virkeligheden, der bliver BioRefining Alliances vigtigste opgave.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156