23948sdkhjf

Bornholm investerer 44 mio. kr. i energi

Bornholms Regionskommune gennemfører en energiinvestering på 44,7 mio. i kommunens bygninger. Der skal blandt andet fokuseres på solceller, varmebesparelser og indeklima.
Dette sker i takt med kommunens vision om "Bornholm som grøn bæredygtig ø", skriver Bornholms Regionskommune på sin hjemmeside.

Samtidig vil kommunen hermed støtte øens udvikling og forbedre de fysiske rammer for øens borgere. Energiinvesteringen på 44,7 mio. kr. i kommunens bygninger bliver finansieret ved et lån, der ikke belaster kommunens økonomi. Investeringen vil give kommunen en besparelse på ca. 2,7 mio. kr. årligt.

Skaber lokale arbejdspladser
Teknik & Miljøudvalgets formand Steen Colberg Jensen siger om investeringen:

- Vi har valgt en intern model, hvor investeringen bliver delt op i mindre opgaver i løbet af tre år. Det er vigtig for Kommunalbestyrelsen, at de lokale entreprenører for mulighed for at byde på opgaverne og på den måde, skabe mulighed for både at bevare arbejdspladser men også gerne skabe nye og bevare kompetencer her.

Investeringen skal projekteres og planlægges i 2012, til gennemførelse i perioden 2013 - 2015.

Energirenovering af 40 bygninger
Beslutningen lægger op til, at investeringen skal gennemføres i ca. 40 bygninger, og som det første skal det defineres, hvilke bygninger, der er tale om. Der tænkes på en bred vifte bygninger, både geografisk og i forhold til deres anvendelse, lige fra børnehaver til biblioteker, idrætshaller, skoler, plejecentre, m.m.

- Ved at gennemføre denne investering, kan der opnås en yderligere CO2-reduktion i kommunens bygninger på ca. 25% i forhold til 2008, siger arkitekt Rocío Paniagua Jensen.

Ud af de 40 bygninger er der omkring 18, som tilsluttes til PV Island Bornholm solcelleprojekt, som bl.a. Østkraft står for. Derudover er der fokus på varmebesparelser samt indeklima.

Læs: Solceller på Bornholm passerer første milepæl
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078