23948sdkhjf

Møder kritik: Energi Danmarks to-mandsdirektion tjente 18 millioner sidste år

Det andelsejerede Energi Danmark leverede rekordresultat i 2019. Samtidig udbetaltes der også rekordløn til to-mandsdirektionen med Jørgen Holm Westergaard i spidsen. 

Rent faktisk tjente direktionen 18 millioner kroner i 2019.

 Det skriver Finans. 

Lønnen på 18 millioner kroner er en væsentlig stigning fra 2018, hvor den lød på 12 millioner kroner. 

Energi Danmark oplyser i årsrapporten, at ledelsen har en bonusordning, som er baseret på, om selskabet når sit indtjeningsmål. Ligeledes er lønnen i 2019 påvirket af en engangsbetaling til topchefen. 

Det høje lønniveau har dog mødt kritik fra Lars Bonderup Bjørn, direktør hos Ewii, som er en af ejerne af Energi Danmark.

- Det er klart, at der er nogle forhold, som er ude af proportioner et eller andet sted, når man ser på ejerens risiko versus den måde, aflønningen foregår på, siger Lars Bonderup Bjørn.

Han mener at lønniveaet er meget højt og langt overstiger det niveau, som energiselskabet mener at direktører bør honoreres med. 

Samlet løn på 102 milioner kroner
Ifølge Finans’ gennemgang har ingen direktioner været i nærheden af det lønniveau, der arbejdes med i Energi Danmark. 

Sammenligner man med konkurrenter som Danske Commodities og Centrica Energy Trading ligger Energi Danmarks direktionslønninger væsentligt over. 

Og det endda selvom Energi Danmark målt på parametre som anslået markedsværdi, indtjening, antal af medarbejdere m.m. er mindre. 

Hos Danske Commodities, der leverer et højere afkast en Energi Danmark, delte direktionen sidste år 10 millioner kroner, mens direktøren i Centrica Energy Trading, der er en større forretning med en væsentlig bedre indtjening, tjente 4,5 millioner kroner. 

Samlet set har direktionen i Energi Danmark siden 2010 har indkasset en samlet løn på 102 millioner kroner. 

Energi Danmark havde ved udgangen af 2019 en egenkapital på 1,1 mia. kr. og en soliditet 13,9 pct.

Selskabet landede i 2019 et resultat før skat på 222 millioner danske kroner og ramte en omsætning på 44,5 milliarder. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083