23948sdkhjf

Tvis får grønt lys for afprøvning af varmepumper

Byrådene i Tvis’ fire ejerkommuner har godkendt TVIS’ nye vedtægter, som giver mere ensartede incitamenter for at udbrede fjernvarmen, ensartede priser og flere muligheder for at øge fjernvarmens bidrag til den grønne omstilling.

Det oplyser Tvis i en pressemeddelelse.

-Vores nye vedtægter giver et bedre grundlag for at nå målsætningen om at omstille varmeproduktionen i Trekantområdet til vedvarende energi. Formålsparagraffen i vedtægterne er eksempelvis udvidet, så Tvis får mulighed for gennem demonstrationsprojekter at afprøve for eksempel varmepumpeteknologi i en større skala, siger Lars Schmidt, bestyrelsesformand i Tvis.

Vedtægterne har fået en modernisering, fordi byrådene i Fredericia, Kolding, Middelfart og Vejle ønsker, at fjernvarmen i højere grad skal spille en rolle i de kommunale strategier for miljø- og klimahensyn.

Stabile priser
De nye vedtægter medfører også en forenklet leverandør- og prisstruktur, så Tvis’ varmetakst fremover er ens i alle fire ejerkommuner. Tvis har derudover indgået en ny varmekøbsaftale med Energnist, så Tvis fremover modtager al varmen fra forbrændingsanlægget i Kolding.

Den nye aftale giver Tvis større risikospredning og øget forsyningssikkerhed, fordi varmen nu kommer fra tre forskellige varmekilder; overskudsvarme, biomassevarme og affaldsvarme.

- Ændringerne giver en større sikkerhed i den fremtidige prisudvikling, hvilket har stor betydning for varmeselskaberne, som aftager varmen fra Tvis-nettet, siger Lars Schmidt, som glæder sig over, at Tvis kan sænke sine priser med cirka 5 kr pr gigajoule, hvilket betyder en lavere varmeudgift på 500 kr for et standardhus om året.

Tvis arbejder med tre projekter i Kolding og Vejle, hvor varmeselskaberne i Vamdrup, Bredsten-Balle og Jelling forventes at være tilkoblet Tvis-systemet til varmesæsonen i 2021.

Med tilslutningen opnår de nye fjernvarmeområder og de nuværende en prismæssig gevinst, som samtidig giver en betydelig reduktion i varmens CO2-udledning hos de nye selskaber.

  • Tvis er et samarbejde om fjernvarme på tværs af fire kommunegrænser, fjernvarmeselskaber og lokale virksomheder i Trekantområdet.
  • Tvis er et hvile-i-sig-selv-selskab ejet af Fredericia, Kolding, Middelfart og Vejle med en bestyrelse udpeget af ejerkommunernes byråd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08