23948sdkhjf

Better Place bliver pionermedlem af Windmade

Better Place indtræder som pionermedlem i Vestas' Windmade-program. Det betyder, at Better Place skal være med til at udvikle standarder for Windmade på elbilområdet.
Better Place er blevet en del af Vestas globale Windmade-program. Det skriver Better Place på sin hjemmeside.

Windmade er en mærkningsordning, som hjælper virksomheder og organisationer med at inddrage og dokumentere brugen af vindkraft i deres produktion og energiforbrug.

For Better Place er samspillet med vindkraften specielt interessant. Som elbiloperatør kan Better Place styre opladningen til elbilerne intelligent ved at oplade elbilernes batterier, når den miljøvenlige energi er tilgængelig. På den måde kan elbiler bane vejen for udnyttelse af den fleksible elproduktion og dermed gøre det mere attraktivt at udbygge den vedvarende energiproduktion.

Rollen som pionermedlem
For Better Place kommer Windmade-certificeringen i første omgang til at dække energiforbruget i hele Better Places danske hovedkontor og besøgscenteret i Hellerup. Samtidig er Better Place inviteret til at indtræde som pionermedlem og skal dermed være med til at udvikle kommende standarder for Windmade-certificeringen på elbilområdet.

- Vi ser frem til det kommende arbejde som Windmade-pioner, og ser mange synergier mellem Windmadeinitiativet og vores egen vision om at skabe en fremtid med eldrevet transport. Samspillet mellem elbiler og energi fra vedvarende energikilder som f.eks. vindmøller er helt central for den fremtidige energiforsyning, og jeg håber at Windmade-inititativet kommer til at spille en væsentlig rolle i den globale overgang til grøn transport, lyder det fra Johnny Hansen, CEO i Better Place Danmark, som også glæder sig over, at flere store danske virksomheder som f.eks. Lego og Videx har været med til at etablere mærkningsordningen.

Mærkningsordningen er en non-profit organisation og et fælles initiativ skabt af det Globale Vindenergiråd, WWF, LEGO Koncernen, FN Global Compact, Vestas Wind Systems, PricewaterhouseCoopers og Bloomberg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157