23948sdkhjf

223 mio. kr. skal fremskynde teknologiudviklingen af Carbon Capture og lagring

Et nyt Accelerating CCUS Technologies initiativ (ACT) med deltagelse af 18 lande udlover ca. 223 mio. kr (ca. 30 mio. €) til støtte af tværnationale projekter med henblik på at fremskynde udviklingen af de CCUS-teknologier (Carbon Capture, Utilization, and Storage).

Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) støtter dansk deltagelse i initiativet med 3 mio. euro.

Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Initiativet retter sig mod forsknings- og innovationsprojekter, der kan føre til sikker og omkostningseffektiv teknologi og derved fremskynde nær- og langsigtede investeringer i CCUS.

Projekter i ACT kunne f.eks. fokusere på en innovativ videreudvikling/demonstration af forskellige metoder for CO2-fangst (herunder direct air capture (DAC) og røggasfiltrering og lagring i undergrunden) eller på forskellige metoder for udnyttelsen af CO2 (herunder konvertering af CO2 til metanol eller metan gennem kemiske reaktioner med brint).

Initiativet vægter internationalt samarbejde som afgørende for at kunne udvikle og implementere CCUS-teknologien.

(Forsidefoto: Colourbox)

Sådan søger du

Alle potentielle ansøgere skal tilkendegive deres interesse ved ACT-sekretariatet og søge vejledning hos EUDP inden10. november 2020. Overvejer du at ansøge opfordrer EUDP til allerede nu at kontakte fuldmægtig Lærke Skov Hansen på lksh@ens.dk eller fuldmægtig Annika Fischer på afi@ens.dk.

Den fulde ansøgning skal indsendes til både EUDP og ACT sekretariatet senest d. 15. marts 2021 kl. 13:00. Krav og vurderingskriterier til ansøgninger fremgår af ACT3-indkaldelsen.

EUDP’s krav og vurderingskriterier fremgår af EUDPs hjemmeside, hvor der også er information om ansøgningsprocessen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219