23948sdkhjf

Bestormes af ansøgninger: Skærper vilkår for solcellemarker

Lolland Kommune er på vej med skærpede retningsliner for godkendelse af store solcelleanlæg.

Det skriver Folketidende. 

Retningslinjerne indføres i en tid, hvor kommunen bestormes af ansøgninger om store solcelleprojekter – samtidig med at der i forvejen er en række projekter på vej gennem den politiske mølle. 

De nye retningslinjer betyder blandt andet, at der i forbindelse med anlæg af solcelleanlæg skal etableres et beplantningsbælte på seks rækker langs skel. 
Desuden skal der holdes dyr til nødvendig afgræsning. Samtidig skal en halv procent af solcellearealet tilsås med bivenlig frøblanding, og der skal etableres faunapassager, såfremt solcellearealerne kommer op på over 100 hektar. 

- Det glæder mig, at det er et enigt udvalg, der står bag de nye retningslinjer, siger formanden for teknik- og miljøudvalget i kommunen, Gert Mortensen (S).

Indtil videre er der i Lolland Kommune godkendt syv store solcelleanlæg, mens fem ansøgninger er ved at blive politisk behandlet. 

Blandt dem er der et færdigt forslag til omkring 50 hektar ved Knuthenborg, et projekt på 20-30 hektar ved Hobygård, store solcelleprojeter i Rødby Fjord på tilsammen 260 hektar og et projekt ved Skodsebølle på 150 hektar.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093