23948sdkhjf

Banebrydende solcelleteknologi vinder DM i Cleantech

Virksomheden Black Silicon Solar skal nu repræsentere Danmark ved VM i Cleantech efter at have vundet DM.
Tidligere på året vandt virksomheden Black Silicon Solar Venture Cup. Nu er virksomheden løbet med førstepladsen ved DM i Cleantech og skal i næste uge repræsentere Danmark ved VM – en konkurrence, hvorfra Danmark har stærke traditioner.

- Dette er tredje gang vi afholder DM og tredje gang vi sender en lovende virksomhed til VM – de to foregående gange er vi blevet nummer 3 og nummer 1, så der er store forventninger til dette års vinder, udtalte Anders Hoffmann, Vicedirektør hos det tidligere Erhvervs- og Byggestyrelsen, der hvert år arrangerer DM i Cleantech sammen med Venture Cup og Nordic Cleantech Open.

Black Silicon Solar skal løfte opgaven
Vinderen af DM i Cleantech blev DTU-studerende Rasmus Schmidt Davidsen fra Black Silicon Solar. Han udviklede teknologien bag Black Silicon Solar som et studieprojekt på DTU.

- Vi gør det mere effektivt at producere energi gennem eksisterende solcelleteknologi. Det gør vi kort fortalt ved at have udviklet en nano-belægning, der så at sige absorberer mere sollys, forklarer han om sit projekt.

Læs: Dansk virksomhed knækker koden til solenergi

Stor mulighed for vinderen
Når Rasmus Schmidt Davidsen i næste uge rejser til USA, står der ikke kun deltagelse i VM på programmet.

- Vi har skruet et godt program sammen til dem i Silicon Valley, hvor de sammen med andre nordiske deltagere skal showcase og møde en lang række investorer. For en ung virksomhed som Black Silicon Solar er dette en unik mulighed for at møde nogle af de største inden for branchen og træne deres muligheder for at rejse endnu flere penge til færdigudviklingen af deres teknologi, siger direktør for Venture Cup Michael Bak.

Senere på året deltager Black Silicon Solar ligeledes i Nordic Cleantech Open top 25.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125