23948sdkhjf

Syvdobbelt vind-gazelle vil fortsætte væksten

Dansk Vindenergi Aps er eneste, blandt årets 800 gazeller, der har været gazelle syv gange. Og væksten fortsætter, siger direktøren.
Dansk Vindenergi ejer og driver 24 vindmøller, og nu kan brødrene Niels og Ove Mejlholm, som den eneste virksomhed blandt årets 800 gazeller, prale af at være syv-dobbelt gazelle – og det endda syv gange i træk, skriver dagbladet Børsen.

Årsagen til den markante vækst skal findes en vedholdende blæst over Nordjylland, anstændige afregningspriser, en nøje geografisk afgrænsning af aktiviteterne, en lille organisation og lave omkostninger.

- Vi har en årlig produktion på omkring 60 mio. kilowattimer svarende til forbruget i 14.000 almindelige husstande. Vores 24 møller står hovedsagelig i Nordjylland, og alle kan nås indenfor tre kvarter her fra selskabets serviceværksted. I alt er vi fem, og vi klarer selv driften og laver selv service på møllerne, fortæller Niels Mejlholm til Børsen.

Produktionskapaciteten fordoblet
Brødrene har løbende investeret i udvidelsen af produktionskapaciteten – enten ved opstilling af nye møller eller ved udskiftning af mindre møller med større.

Dansk Vindenergis møller spænder fra 150 kW til 2,3 MW. Antallet af møller er som sagt 24 og produktionskapaciteten er efter tilgangen af fire 2,3 MW-møller i sommeren 2010 omkring 50% større end tidligere.

En vækst der i høj grad også har bidraget til selskabets gazellestatus.

Vil stadig vækste
I selskabets seneste regnskab endte bruttoresultatet på 18,9 mio. kr. mod 13,2 mio. kr. året før. Resultatet før skat endte på små 14 mio. kr.

- Ved siden af drift af vores vindmøller har vi et andet ben med udvikling af nye vindmølleprojekter, først og fremmest til os selv, men også andele til de, der bliver naboer til møllerne. Vi arbejder på en del projekter, og i hvert fald er der fire “med kød på.” Dem håber vi at få myndighedernes tilladelse til at realisere. I bedste fald er vi så langt, at vi kan stille de næste møller op i slutningen af 2012, fortæller Niels Mejlholm.

Brødrenes plan for fremtiden er vækst - også selvom det på sigt kan betyde opstilling af vindmøller uden for Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078