23948sdkhjf

Afrikansk ambassadør så på små og store vindmøller

Mandag besøgte Namibias ambassadør i Skandinavien producent af husstandsvindmøller Zeteco Energy og producent af MW-vindmøller Vestas i det vestjyske.
Interessen for energivenlige løsninger er stor i Namibia på den afrikanske sydvestkyst. Derfor var det heller ingen tilfældighed at den namibiske ambassadør for Skandinavien Daniel Smith valgte at besøge to energivirksomheder i det vestjyske.

Det blev til et kig på både store og små vindmøller – og en smule solceller - hos Vestas og Zeteco Energy. Det skriver AOIB.dk.

Fossile brændsler erstattes af sol og vind
Der er to millioner indbyggere i Namibia, en fattig nation, der på sigt skal hjælpes fremad af energirigtige løsninger.

- I dag bruger vi gamle og traditionelle brændstof- og energikilder som kul og fossile brændsler. Men i årene fremover vil vi gerne benytte os af bedre energiløsninger som solcelleanlæg og vindmøller. Den proces er man allerede i gang med i lande som Kenya, Zambia og Sydafrika, fortæller Daniel Smith, der betegnede dagens første første besøg hos Zeteco Energy som "meget, meget interessant".

Priser & muligheder med hjem
- Danmark er blandt verdens førende indenfor grøn energi og vindmøller. Så at tale med de bedste, er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Både Zeteco og Vestas kan producere produkterne, vi har brug for i Namibia. Nu skal jeg hjem og videregive oplysninger, priser og muligheder til de rette folk i mit hjemland. Så må vi se, hvad der sker, siger ambassadøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187