23948sdkhjf

Ny enhed hos Dansk Energi skal give energidebatten et løft

Den nye enhed Dansk Energi Analyse skal stille skarpt på energisektoren og de samfundsøkonomiske konsekvenser af energi- og klimapolitiske tiltag.
Udfordringerne i den grønne omstilling vil Dansk Energi møde med flere analytiske kræfter og etablerer derfor en ny, slagkraftig analyseenhed, Dansk Energi Analyse. Det skal styrke både organisationen og medlemmerne i arbejdet med den massive forandring af energisystemet.

Professor Peter Meibom skal lede enheden. Den 1. november udskifter han sit job som professor på Risø DTU med analysechefjobbet i Dansk Energi.

- Dansk Energi får tilført en kolossal kompetence i Peter Meibom. Han er en af de fremmeste analytikere af det samlede energisystem. Med ham i spidsen for analyseenheden vil både Dansk Energi og energidebatten få et løft, siger Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi.

Enhedens overordnede formål
Analyseenheden skal fokusere på samlede energianalyser på tværs af el, varme og transport – og ikke mindst, hvordan nationale og europæiske politiske og økonomiske trends vil påvirke energisystemet. Desuden skal enheden tage grundigt fat i de samfundsøkonomiske konsekvenser af energi- og klimapolitiske forslag.

- Energi er blevet udråbt til vækstmotor, og der er meget store ambitioner for den grønne omstilling. Vi vil med vores analyseenhed være med til at kvalificere de ønsker og ambitioner og give solide, seriøse bud på, hvordan vi bedst får skabt omstillingen, så det danske samfund har mest gavn af det, siger Anders Stouge.

Analyseenheden vil blive bemandet med tre yderligere medarbejdere i løbet af efteråret. Enheden skal være i fuld drift fra 1. januar 2012. Det er endvidere målet, at enheden efterhånden skal udvides via deltagelse i danske og internationale projekter.

Om Peter Meibom
Peter Meibom 44 år, er professor (MSO) på Risø DTU, Nationallaboratoriet for Bæredygtig Energi, Program for Intelligente Energisystemer. Han er uddannet PhD fra DTU i 2001 og har siden arbejdet som både forsker og seniorforsker hos DTU/Risø DTU, inden han blev professor i 2011.

Han har de sidste 15 år arbejdet med modeller for energisystemer med stor andel af vedvarende energi og med tekniske analyser af transportsystemet. Han har koordineret EU-forskningsprojektet Wilmar, der har arbejdet med integration af vindkraft i et liberaliseret elmarked, og han har videreudviklet modellen for integration af vind og brugt det på studier i både Europa og det østlige USA. Peter Meibom har været projektleder af en række andre internationale forskningsprojekter, i 2011 blev han leder af en af arbejdsgrupperne i iPower-projektet. Desuden er han medlem af Det Internationale Energiagenturs Wind Annex 25.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094