23948sdkhjf

Vestas hives i retten af storinvestorer

Over 50 pensionskasser og kapitalforvaltere fra hele verden er gået sammen om et søgsmål mod Vestas.
Mere end 50 investorer fra hele verden føler sig vildledt af alt for optimistiske udmeldinger efterfulgt af markante nedjusteringer og ændret regnskabspraksis. Derfor trækkes Vestas nu i retten, skriver Business.

Ikke hvem som helst
Bag den store gruppe af investorer står selskabet Deminor, der tidligere blandt andet har repræsenteret 2.500 investorer i Madoff-svindelsagen.

- Vi har nu mere end 50 institutionelle investorer, der er villige til at gå med i vores gruppesøgsmål. Der er tale om investorer fra USA, Storbritannien, resten af Europa, et par japanske og en enkelt fra Mellemøsten, siger Erik Bomans, der er partner i Deminor til Business.

Retssag på dansk grund
Retssagen, der muligvis indledes til foråret, kan komme til at foregå på dansk jord.

- I princippet kunne vi anlægge sagen i et hvilket som helst EU-land - det kræver bare, at der er en investor bosiddende i landet, som har oplevet et tab. Nu taler vi imidlertid om et søgsmål mod en dansk virksomhed, så det giver mening at anlægge sagen i Danmark, hvor Vestas er hjemmehørende. Det vil i hvert fald eliminere enhver diskussion om søgsmålets legitimitet, fortæller han.

Deminor afventer nu de danske investorer, der endnu ikke har meldt sig.

Herhjemme er den største institutionelle investor ATP, der afventer sagen, inden der tages beslutning om søgsmål.

Ingen kommentarer på nuværende tidspunkt
Investor- og kommunikationsdirektør hos Vestas Peter Wenzel Kruse er bekendt med søgsmålet, men har på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156