23948sdkhjf

Vestas-boss skal give FN energi-råd

Vindmølleproducentens topchef Ditlev Engel bliver en del af en ny arbejdsgruppe, der skal sætte fokus på udbredelsen af vedvarende energi.
Det er FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon, der atter har forsøgt at sætte vedvarende energi på dagsordenen blandt medlemslandende. Det sker under overskriften ”Bæredygtig energi til alle”. Det skriver Børsen.

På FN’s generalforsamling i New York lancerede Ban Ki-Moon tre konkrete mål; moderne energi og elektricitet til alle, udnyttelsen af energien skal være dobbelt så god, og antallet af vedvarende energikilder skal fordobles i 2030.

Skal besvare enkle og komplicerede spørgsmål
Som et led i fremstødet har FN udpeget en arbejdsgruppe bestående af blandt andet internationale erhvervsledere. Udover Ditlev Engel er blandt andet topchefen for norske Statoil, Helge Lund, en del af gruppen.

- Medlemmerne af arbejdsgruppen skal besvare nogle få både enkle og komplicerede spørgsmål: Nu har vi disse mål, men hvordan når vi dem? Hvad kan vi gøre for at få den private sektor til at engagere sig yderligere? Hvad er det, der virker på energiområdet?, udtaler Carsten Staur Danmarks FN-ambassadør, til Børsen.

Det er Danmark, der sammen med 24 andre FN-ambassadører har kæmpet for at få grøn og bæredygtig energi tilbage på dagsordenen efter det mislykkede COP15-møde for to år siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078