23948sdkhjf

Energnist bliver medejer af Maabjergværket

Historisk har Energnist altid haft overskydende mængder affald. Derfor har selskabet nu købt sig ind i Maabjergværket og indgået en langsigtet leveringsaftale frem til 2032.

Leveringsaftalen lyder på 80.000 ton forbrændingsegnet affald årligt.

- Vores vigtigste opgave er at sikre forsyningssikkerhed, således at vores ejere altid kan komme af med deres affald. Vi arbejder for stabile og konkurrencedygtige priser til vores ejere, og den langsigtede aftale giver stabilitet til alle. Derfor er vi meget tilfredse, siger Poul Kristensen, direktør i Energnist, i en pressemeddelelse.

Forgængeren til Energnist, selskabet L90, blev stiftet som leveringsselskab til Måbjergværket i 1990. ”Leve-randørforeningen af 1990” hed selskabet, og samarbejdet mellem Energnist og Maabjergværket er derfor kommet naturligt. Nomi4s bliver ligeledes medejer af Maabjergværket.

Manglende kapacitet i Vestdanmark
I 2018 behandlede Energnist 437.000 ton forbrændingsegnet affald og energiudnyttede heraf 357.000 ton på egne anlæg i Esbjerg og Kolding.

Medejerskabet af Maabjergværket sikrer kapacitet frem til 2023 for både Energnists opland, men efter 2023 vil Energnist igen mangle kapacitet på grund af nedlukning af en 30 år gammel ovnlinje i Kolding.

I september 2018 fik Energnist afslag fra Energistyrelsen om at opføre ny kapacitet i Esbjerg. Det betyder, at 16 kommuner, 941.000 borgere og 65.000 virksomheder igen mangler kapacitet i Vestdanmark i år 2023.

- Energnists opgave er at sikre vores 16 ejerkommuner en tilstrækkelig forbrændingskapacitet, hvilket denne aftale bidrager til. Men selv med en genanvendelsesprocent på 70, vil der være behov for at sikre yderligere kapacitet til energiudnyttelse af de resterende mængder – især i Vestdanmark, siger Peder Hummelmose, formand i Energnist.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08